Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:17, 24. 9. 2018.

| Hronika

Uhapšeni jer su pokušali da prodaju pokvarene nektarine u Aleksincu

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
policija
Među sedmoro uhapšenih i inspektor Ministarstva poljoprivrede; foto: ilustracija/ flickr - Keith Allison

Zbog sumnje da su organizovali da tovar nektarina zaraženih bakterijom ne bude uništen, već da se nađe u jednoj aleksinačkoj radnji, uhapšeno je sedmoro ljudi, među kojima i inspektor Ministarstva poljoprivrede osumnjičen da je primio mito ne bi li im pomogao.

Hapšenjem njih sedmorice je sprečena prodaja zaražene robe, navode u policiji, čije uništenje je naredila fitosanitarna inspekcija.

Lisice su stavljene 35-godišnjem A. C. i 62-godišnjem A. C, odgovornim licima “Coja prometa” iz Aleksinca, kao i zaposlenima u ovom privrednom društvu, 45-godišnjem N. J. i 29-godišnjem S. M.

Uhapšen je i 43-godišnji G. J. koji je odgovorni iz preduzetničke radnje “Župski melem” iz Tuleša, 53-godišnji N. M. koji je odgovorno lice "Minakproma" iz Perčina i fitosanitarni inspektor u Ministarstvu poljoprivrede, 56-godišnji P. P.

Sumnja se da su se A. C, A. C. i N. J. dogovorili sa N. M. i organizovali da kamion sa tovarom nektarina, zaraženih bakterijom monilija, koji je vraćen kao neispravan iz Ruske Federacije, bude najpre dovežen u destileriju "Župski melem" u selu Tuleš, radi navodnog uništenja po rešenju Ministarstva poljoprivrede, da bi zatim zapravo bio vraćen u "Coja promet" u Aleksincu radi dalje prodaje - pojašnjavaju u saopštenju.

Inspektor Ministarstva poljoprivrede je osumnjičen da je omogućio da se zaražena roba nađe na tržištu, dodaju, tako što je u destileriji "Župski melem“, bez potrebne dokumentacije, napravio zapisnik sa neistinitim sadržajem. Sumnja se da je za to primio mito od 50 evra od G. J, koji je odgovorno lice "Župskog melema".

Osumnjičeni G. J. je potom, kako se sumnja, na ime posredovanja zahtevao od preduzeća "Coja Prometa" dve tone nektarina i 50 evra - kažu u policiji.

I za N. M. se sumnja da je zbog posredovanja između aleksinačkog "Coja prometa" i "Župskog melema", tražio i dobio 100 evra.

Njih sedmorica se sumnjiče da su izvršili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica, primanje i davanje mita i primanje mita u obavljanju privredne delatnosti, a policija ih je uhapsila u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ozren

    11:41 // 25. 9. 2018.

    Dozivotni zatvor I bukagije za trovace naroda! U Australiji za jagode s iglama kazu da je terorizam, a ni ovo nije daleko od toga.

  • sozontije

    10:29 // 25. 9. 2018.

    Sta kaze veciti ministar Ljajic? Verovatno nije obavesten kako se NJEGOVA zarazena roba unistava? Tako bese i sa nekim tortama u Kragujevcu pre nekoliko godina.

  • nisliski mohikanac

    23:55 // 24. 9. 2018.

    tesko da im je ovo prvi put,mnogo su ugrani...a ovih 50evra inspektoru ministarstva je najzalosnije u celoj prici

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: