Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:31, 20. 11. 2012.

| Istražujemo

Korupcija u nabavci dečijih igračaka

Autor:P. Blagojević i B. RoganovićIzvor:Južne vesti
igraliste-prokuplje-2.jpg

Bivši predsednik Prokuplja Milan Arsović (DS) platio je čak 90.000 evra opremanje 3 dečija igrališta plastičnim, turskim mobilijarom. igralište od 30.000 evra

Za svako od igrališta postavljenih u Osnovnoj školi "9. oktobar", Đurevačkom naselju i Ulici Veljka Milankovića plaćeno je u proseku oko 30.000 evra, pokazuje dokumentacija do koje je došla Koalicija za nadzor javnih finansija.

Pored toga, umesto da sve kupi kroz jedan tender, Opština je nabavku igrališta podelila na 3 dela. Time je, zbog cene manje od 3 miliona dinara po nabavci, izbegnuto javno objavljivanje oglasa, a poziv je upućen na adresu 3 unapred odabrana preduzeća.

U sva 3 slučaja ponude su dostavile iste firme, a pri tom uvek su dve iste imale ponude koje su skuplje od maksimalne cene i odbacivane su, pa je posao dobijala treća. Vredi pomenuti i da su sva tri ugovora potpisana istog dana. Dragan Dobrašinović Dragan Dobrašinović, foto: mc.rs

U Koaliciji za nadzor javnih finansija smatraju da je bila očigledna namera da se po pojednostavljenoj proceduri ugovori zaključe sa unapred izabranim ponuđačem.

- U prilog ovoj tvrdnji govore i činjenice da je Komisija za javne nabavke prilagodila predmet nabavke određenom proizvođaču, odnosno njegovom distributeru, tako što je jasno označila model proizvoda koji se nabavlja - kaže Dragan Dobrašinović iz Koalicije.

Međutim, i pored svih spornih događaja, predsednik Opštine je ugovore sa prokupačkom firmom "Proeuro biznis" potpisao i pre isteka roka za eventualnu žalbu ostalih ponuđača. Milan Arsović Milan Arsović, arhivska fotografija

Milan Arsović je negirao krivicu i kaže da iza svih odluka u ovom poslu stoji saglasnost i odluka lokalnog Parlamenta kao i Opštinskog veća.

- Radi se o političkom progonu članova Demokratske stranke. Ovo je samo jedan pokušaj u nizu obmanjivanja građana Prokuplja i skretanja sa glavne teme u gradu, a to je nezaposlenost i nerealizacija započetih projekata - tvrdi Arsović.

Iz Koalicije za nadzor javnih finansija danas je saopšteno da je Višem tužilaštvu u Prokuplju predata krivična prijava protiv Arsovića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • beli

    21:28 // 25. 12. 2012.

    ko je dalje iz ds kad su romi na red koji su sarazdivali sa ARSOM gde je davao mrvicu a on uzeo ceo kolac svi koji su pljackali ovu napacenu i opljackanu SRBIJU u prdekanu

  • Pera Detlic

    20:22 // 4. 12. 2012.

    Eto arhivske fotkice, ali ja ocekujem uskoro jednu onako - taze iz zatvora. Krai su bre i otimali od usta svojih biraca. Gde su sada? Sram vas bilo lopovcine jedne!!!

  • stole

    22:27 // 24. 11. 2012.

    Ma nije ovaj mutav ko sto izgleda

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: