Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:38, 17. 1. 2014.

| Istražujemo

Zaposlili 8 radnika dan pred zabranu

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
Dušan Đorđević sa spiskom novoprimljenih radnika
Dušan Đorđević sa spiskom novoprimljenih radnika

U prokupačkoj "Gradskoj čistoći" osam osoba je dobilo rešenje o zaposlenju za stalno 6. decembra prošle godine, dan pre nego što je stupila na snagu odluka Vlade o zabrani zapošljavanja.

Pri tom, za sistematizaciju tih radnih mesta Opštinsko veće Prokuplja je dalo saglasnost tek nedelju dana kasnije.

Direktor "Čistoće“ Zoran Radovanović (SNS) u tome ne vidi ništa sporno i tvrdi da je postojala potreba za njihovim angažovanjem.

- Svi koji su dobili rešenja za stalno ranije su bili na određeno vreme, ali je 31. decembra isticao njihov ugovor. Zato smo one koji su nam potrebni, preveli u stalne radnike,  a ostalima se zahvalili na angažovanju - kaže Radovanović.

Međutim, Dušan Đorđević koji je 30. avgusta prošle godine kao tehnološki višak izbačen iz „Čistoće“, tvrdi da je u pitanju političko zapošljavanje članova i simpatizera SNS, pa je podneo privatnu tužbu protiv „Čistoće“ i postupak je u toku u Osnovnom sudu u Prokuplju.

- Mene su izbacili, iako sam imao rešenje za stalno, uz obrazloženje da preduzeće nema para. Onda su kupili pet klima za 186. 000 dinara, isprimali silne radnike. Uz to plata u preduzeću kasni pet meseci - kaže Đorđević.

On dodaje da je u trenutku kada je dobio otkaz u „Čistoći“ bilo stalno zaposleno 67 radnika, a 30. decembra čak ima 74 stalno zaposlenih radnika.

Vredi pomenuti da je Dušan Đorđević, koji je na lokalnim izborima 2012. godine bio kandidat URS za Skupštinu Opštine, bio pomoćnik direktora Gradske čistoće.

Ali, oktobra prošle godine je optužio novog direktora Gradske čistoće da ga je otpustio zbog toga što nije hteo da pređe u SNS, tvrdeći da ima za to ima dokaze.


Nije usamljen slučaj

Inače, kako Južne vesti saznaju, postoje indicije da su i u drugim javnim preduzećima čiji je osnivač Opština rešenja "za stalno" deljena dan pre stupanja na snagu Uredbe Vlade Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Olja

    12:43 // 6. 2. 2014.

    Jao kad vidim ovog zeludac mi se okrene.Zbog njega ne mogu da smislim urs.

  • Cica Draza

    13:25 // 5. 2. 2014.

    Djurdjijo smanji dozviljaj,bolje je za tebe.

  • Nislija bre

    12:12 // 19. 1. 2014.

    Dokle ce da trpimo Dejana Andrejevica direktora niskog vodovoda. Preuzeo je vodovod sa 850 radnika a za 3 meseci doslo se do 950 radnika, prooooopast be!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: