Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:03, 24. 8. 2010.

| Kultura

30.000 ljudi na Starim danima

Autor:B.G.Izvor:Vranje press
foto: Vranje press

Koncertom orkestra “Bakije Bakića” pod vođstvom Ekrema Mamutovića u Vranju su završeni Stari dani.

Manifestaciju je pratilo oko 30.000 posetilaca, prenosi Vranje press.

U okviru Muzičkog programa manifestacije koji je održan na platou pored Doma kulture u Vranju, posetioci su, između ostalih, imali priliku da vide odlične koncerte Zvonka Bogdana u pratnji vojvođanskih tamburaša, nastupe Ferusa Mustafova, orkestra Marka i Bobana Markovića, Kala i Sanje Ilića i Balkanike.

Za mlađu publiku, nastupili su beogradski Vrooom, DJ Flip, a odličan koncert odsvirali su Partibrejkersi.

Usled velikog interesovanja posetilaca, organizatori manifestacije „Stari dani“ su produžili muzički program za jedan dan. Tako je u ponedeljak održan doček zvanično najboljeg trubačkog orkestra na svetu, orkestra Bakije Bakića pod upravom Ekrema Mamutovića, trubača koji je ovenčan i titulom prve trube ovogodišnjeg Sabora trubača u Guči.

Nastup je održan sinoć, u 20h, na centralnoj bini na platou ispred Doma kulture u Vranju.

Svojim odličnim nastupima i raznolikim muzičkim stilovima, izvođači su u potpunosti preneli ideju organizatora povezavši stare dane iz vremena Bore Stankovića i sadašnji trenutak. Različite generacije posetilaca, zajedno su uživale uz muziku tamburaških, trubačkih, etno i rokenrol izvođača, prenosi Vranje Press.

Ulaz na sve koncerte je bio besplatan, a u okviru pratećeg programa manifestacije, održan je Salon knjiga, promocija knjige „Razglednice iz Vranja“ Čede Minića, revija dokumentarnog filma, video-instalacija „Amam“ Esre Ersena, izložbe, performansi, etnobazar i promocija autohtone vranjanske kuhinje.

Već u četvrtak i petak Vranjanci će moći da uživaju u novom festivalu. U Vranjskoj Banji, na "Danima karanfila", nastupiće Riblja Čorba, Miroslav Ilić i orkestar "Bakija Bakić".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: