Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:13, 21. 10. 2011.

| Kultura

Dani Francuskog animiranog filma

Autor:P.B.Izvor:Južne vesti
L' illusionniste

U okviru Festivala, od 24. do 26. oktobra, u sali Američkog kutka u Vranju biće prikazano 6 filmskih ostvarenja francuske produkcije.

U ponedeljak i utorak, 24. i 25. oktobra, projekcije počinju od 17h, a u sredu od 16h. Ulaz je slobodan, a svi filmovi imaju srpski prevod.

Organizator Festivala je Francuski institut u Srbiji - ogranak Niš


Program:

24. oktobar - 17 h

Keriti kuća priča - 80 min.

Natanael će uskoro napuniti sedam godina, međutim još uvek ne zna da čita... Kada joj tetka Eleonora bude poklonila biblioteku koja sadrži stotine knjiga, Natanael će biti vrlo razočarana. Ipak, svaka bajka iz tih knjiga će joj otkriti po neku tajnu: čim padne mrak, mali junaci poput slatke Alise, zle vile, strašnog kapetana Kuke, izlaze iz knjiga...Upozoravaju Natanael da im preti velika opasnost i da će nestatti zauvek. Da bi spasila svoje malene prijatelje i sačuvala priče o njima, Natanael kreće u avanturu gde susreće ogromno čudovište, džinovske rakove, ljudoždere. Hoće li uspeti na vreme da sazna čarobnu formulu kako bi ih sve spasio?
Režija: Dominique Monféry

Starica i golubovi- 38 min.

Neki policijski agent, koji živi u bedi, stalno posmatra jednu staru gospođu koja hrani golubove na skveru, što opčinjava njegove misli, jer ih ona hrani sočnom i ukusnom hranom baš onda kada on umire od gladi. Jednoga dana, odlučuje da prati staru gospođu, beleži njenu adresu, prerušava se u džinovskog goluba i odlzi staroj gospođi zahvaljujući prerušavanju. Stara gospođa, ne primećujući ništa neobično, obilato ga hrani i agent je počeo da se goji...
Režija: Sylvain Chomet

25. oktobar - 17 h

Belvil randevu- 80 min.

Šampion je jedan melanholični dečkić koga je usvojila baka, gospođa Suza. Kao strastveni ljubitelj biciklizma, baka šalje unuka na naporne treninge. Godine prolaze... Šampion je postao as “male kraljice” i postao je učesnik čuvenog Tur de Fransa. Međutim, za vreme trke, dva misteriozna muškarca u crnom su ga otela. Gospođa Suza i njen verni pas Bruno kreću u potragu za njim. Potraga ih odvodi na drugu stranu okeana do megalopolisa po imenu Belvil. Tamo susreću “Trosedi bicikl iz Belvila”.
Režija: Sylvain Chomet

Mali zmaj- 9 min.

Duh zmaja ponovo reinkarnira u telu male lutke koja je zatvorena u kutiji već 35 godina. Lutka od kaučuka, sigurnim koracima, kreće u otkrivanje sveta izvan svoga okruženja.
Režija: Bruno Collet

26. oktobar - 16-19 h

Iluzionist- 80 min.

Iluzionista je priča o dva puta koji se ukrštaju. Prvi pût pripada starom estradnom umetniku koji mora stalno da putuje iz sela u grad kako bi predstavio svoj magični broj u mestima od poverenja.
Drugi pût pripada Alisi, naivnoj curici, koja još živi u svetu detinjstva koja i neprimećuje da period odrastanja grabi krupnim koracima.
Opčinjena ljubaznošću iluzioniste, odlučuje da ga nikada ne napusti.
Režija: Sylvain Chomet

Mačiji život -91 min.

Dino je mačak koji svoje vreme provodi između dve kuće. Danju je kod Zoé, ćerke policijskog komesara. Noću se penje po krovovima u društvu Nika, lopova velikih sposobnosti. Jovana, policijski komesar, je preumorna. U isto vreme mora da uhapsi lopova koji je opljačkao zlataru i da motri na Kolosum iz Njrobija, džinovsku statuu koja je zapala za oko Kosti kriminalcu odgovornom za smrt njenog muža policajca. Od kako traje ova drama, devojčica ne progovara ni reč. Događaji će postati zanimljivi noću kada Zoe bude iznenadila Kostu i njegovu bandu. Jurnjava će trajati do ranih jutarnjih sati tokom koje će se mnoge ličnosti sresti, međusobno pomoći i boriti sve do krovova Bogorodičine Crkve...
Režija: Alain Gagnol, Jean-Loup Felicioli

Keriti kuća priča

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: