Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:24, 20. 6. 2014.

| Kultura

Ekrem Mamutović očekuje pobedu u Guči

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
ekrem-mamutovic.jpg
Mamutović predvodi orkestar "Bakija Bakić"

Vođa  duvačkog orkestra „Bakija Bakić“ iz Vranja Ekrem Mamutović koji se godinama nalazi u samom vrhu zahvaljujući brojnim priznanjima i nagradama, kaže da se i ovog leta članovi njegovog orkestra strpljivo i pažljivo pripremaju za predstojeći sabor u Guči.

Sabor se ove godine održava od 5. do 11. avgusta.

- Sviraćemo pesmu koja je svojevrsna himna sa Kosova „Ne plači Stano mori, ne žali“ i koja za nas predstavlja pravi izazov da je iznesemo u izvornom smislu uz pomoć trubačkih instrumenata - kaže Mamutović za Južne veti.

On je optimista što se tiče predstojećeg takmičenja u Guči i kaže da, nakon svih uspeha, i ove godine očekuje pobedu.

- Iza nas je mnogo uspešnih festivala i značajnih nagrada. Sami sebi smo postavili visoke ciljeve i sada ne smemo da težimo ničemu drugom osim pobedi - kaže Mamutović.

Ovaj mladi trubač iz Vranja i njegov orkestar koji nosi ime najslavnijeg vranjskog trubača Bakije Bakića, kao najznačajnije nagrade do sada navodi priznanje iz 2008. godine kada mu je pripalo laskavo priznanje najboljeg trubača na svetu, a njegov orkestar je proglašen za najbolji. 2007. godine osvojili su prvu trubu Festivala, 2009. pripalo im je priznanje za najizvornije muziciranje, 2010. prva truba Guče. 2011. su bili treći na ovom festivalu, 2012. druga truba Festivala, a prošle godine su proglašeni za najbolji orkestar.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: