Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:30, 2. 8. 2022.

| Kultura

Festival “Zlatni puž” u znaku jubileja - Škola animiranog filma slavi 35 godina postojanja

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Zlatni puž 2022
Lajtmotiv za stvaranje animiranih filomva će biti broj 35; Ilustracija, foto: ŠAF Vranje

Više od 50 animatora i gostiju iz Srbije, Italije, Indije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije okupiće 14. Internacionalna radionica dečijeg animiranog filma “Zlatni puž 2022” u Vranju, a kako će ove godine biti obeležena i 35-godišnjica ŠAF-a, simbol za stvaranje animiranih filmova će biti broj 35. Otvaranje “Zlatnog puža” zakazano je 8. avgusta u Pozorištu “Bora Stanković”, a jubilej će biti proslavljen 11. avgusta.

Programom je predviđeno da deca i mladi, uzrasta od 12 do 29 godina, budu podeljeni u tri grupe, koje će raditi na izradi tri animirana filma u različitim tehnikama.

Kako se nalazimo u godini jubileja, lajtmotiv za animirane filmove će biti broj 35, brojanje, odbrojavanje, proslava, žurka, rođendan. Veoma smo zainteresovani za konačan ishod kao i za metodologiju i pristup koji će umetnici različitog senzibiliteta koristiti u realizaciji animiranih filmova na zadatu ideju. Sudar različitih kultura, govornih područja, uzrasta, različitih nivoa znanja iz oblasti animacije kao i veštine crtanja i slikanja svake godine na radionicama kreiraju neku sasvim posebnu atmosferu - poručuju iz ŠAF-a.

Radionicu će, najavljuju, voditi Aleta Rajić iz Bosne i Hercegovine, Vićenco Beši iz Italije i Nitin Donde iz Indije.

U pratećem programu “Zlatnog puža” će biti predstavljene škole, klubovi i pojedinci, organizovan izlet i prijem kod gradonačelnika, tribine, a na Svečanoj akademiji povodom jubileja uručene plakete počasnim članovima ŠAF-a Božidaru Zečeviću, Stevici Živkovu i Miroslavu Simonoviću.

Planirano je i otvaranje izložbe plakata, fotografija i majica.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: