Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:54, 25. 5. 2021.

| Kultura

Foto-konkurs za najlepše fotografije iz vranjskog kraja

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
fotokonkurs
Foto-konkurs u Vranju za najbolju fotografiju grada i okoline; ilustracija: foto: A. Kostić

Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost raspisao je foto-konkurs OBJEKTIVno Vranje na temu "Tako blizu, a tako lepo". Na konkurs se mogu prijaviti svi profesionalni fotografi i amateri stariji od 14 godina iz Srbije i inostranstva, otvoren je do 20. avgusta, dok će se rezultati dobitnika znati do 1. septembra ove godine.

Izložba najboljih fotografija i dodela nagrada biće organizovana 7. septembra, a prema propozicijama konkursa, prva dva mesta biraće stručni žiri, dok će treća nagrada biti izabrana glasovima publike.

Sve pristigle fotografije biće postavljene na društvenim mrežama, a ona koja dobije najviše glasova i lajkova, poneće titulu najbolje fotografije po izboru publike. Kriterijumi po kojima će se vršiti izbor fotografija su pre svega kreativnost, originalnost i tehnički kvalitet predatog materijala. Stručni žiri će nezavisno od ovog izbora napraviti selekciju 20 fotografija, koje će kasnije, uz tehničku i umetničku obradu, biti izložene 7. septembra, a nakon toga poklonjene legatu Gradu – kaže se u propozicijama konkursa.

Za 3 najbolje fotografije obezbeđene su i nagrade, prvo mesto dobija vaučer za foto-opremu u vrednosti od 15.000, druga nagrada vaučer od 10.000 i treća vaučer za foto-opremu od 5.000 dinara.

Vreme pandemije vratilo nas je prirodi, selima, okolini grada i ruralnim područjima koje kriju bogate turističke potencijale. Plan razvoja grada podrazumeva razvoj i promociju ruralnih sredina i turizma grada. Zbog toga ove godine tema konkursa „Tako blizu, a tako lepo“ ima za cilj da pokaže najlepša područja seoskih sredina otkrivenih i neotkrivenih turističkih bisera vranjskog kraja – ističu organizatori.

Fotografije se šalju u digitalnom formatu na e-mail [email protected] u visokoj rezoluciji, a maksimalna dozvoljena veličina fotografije je 20 MB. Autori mogu da konkurišu sa crno-belim, monohromatskim ili fotografijama u boji. Fotografije mogu biti obrađene na računaru i jedan autor može učestvovati sa najviše 3 fotografije.

Iz Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost iz Vranja naglašavaju da ovim konkursom koji se organizuje drugu godinu žele da obogate turističke ponude grada i razvoja i promocije seoskog turizma, kroz promociju kvalitetnog sadržaja koji gotovo da uopšte nije zastupljen u kulturnoj ponudi grada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: