Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:08, 6. 6. 2023.

| Kultura

Gostovanja i javni časovi glume tokom juna u vranjskom teatru “Bora Stanković”

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Pozorište - Vranje
18,19 i 20. juna javni časovi Škole glume; foto: Pozorište "Bora Stanković"

Gostovanje teatra iz Vršca, tri javna časa Škole glume, kao i nastup folkloraša očekuju publiku u Pozorištu “Bora Stanković” u narednim danima. Večeras od 20 sati na repertoaru je komad 4 zida ili tragikomedija o karantinu, po tekstu Aleksandre Jovanović, Nine Plavenjac i Bojana Tasića za koji režiju potpisuje Stevan Bodroža.

Dramskim delom književnika i profesora Zorana Božovića Otkačena prosidba, za koje režiju potpisuje Petar Pjer Rajković, Narodno pozorište “Sterija” iz Vršca predstaviće se vranjskoj publici u sredu, 7. juna, od 20 sati.

Otkačena prosidba je komedija karaktera, naravi i mentaliteta. Jako lako razotkriva sve naše predrasude, porodične odnose i zakonitosti, a sa druge strane izlazi van okvira istih i na neki način bajkovito se poigrava suštinom. Nakon svih tema koje sobom nosi Otkačena prosidba kao glavnu temu i suštinu svega postavlja ljubav, kao jedinu pojavu koja je do kraja svima nama dok živimo i koliko god se njome bavili, ipak nepoznanica koja nema pravila - rekao je reditelj.

Narednog dana, od 11 sati, ansambl iz Vršca će odigrati predstavu za decu Pozorišna laboratorija.

Sledeća na repertoaru je predstava Međa, a za one koje budu želeli da je pogledaju 13. juna ulaz će biti slobodan, uz dobrovoljni prilog.

Predstavu Autoputem po tekstu i u režiji Ane Đorđević Vranjanci će moći da pogledaju 16. juna.

18, 19. i 20. jun rezervisani su za javne časove Škole glume koji će biti održani u večernjim terminima od 20 sati, a poslednji dan juna od 19 sati za nastup folklorne grupe KUD “Mladost”.

Kako je saopšteno iz Pozorišta, ulaznice kupljene u pretprodaji će biti upola jeftinije, ali to ne važi za gostujuće predstave.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: