Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:18, 25. 8. 2020.

| Kultura

Izložba savremenog mozaika u vranjskoj Galeriji Narodnog muzeja

Autor:M. DejanovićIzvor:Južne vesti
Galerija Narodnog muzeja
Izložba će biti otvorena do 20. septembra; foto: M. D. / JV

“Samospoznaja” je naziv izložbe savremenog mozaika koju će Vranjanci moći da pogledaju u maloj sali Galerije Narodnog muzeja u Vranju od 19 sati večeras, pa sve do 20. septembra, do kada će izložba biti otvorena.

Autor izložbe Petar Vujošević već 14 godina u Beogradu organizuje izložbu Mozaik malog formata, osnivač je i Beogradskog festivala mozaika održanog 2016. i 2018. godine u Kući legata u Beogradu, a vodio je i Festival umetnosti Virski u Baru i Virpazaru 2015. i 2016. godine.

Realizovao je četiri projekta kao likovni program letnjeg festivala Barski letopis. Sa troje mozaičara 2001. godine osnovao je grupu Ametist, sa kojom je do 2014. organizovao 37 izložbi kroz sedam velikih projekata. Osnivač je Letnje škole mozaika, koju vodi u Baru već sedam godina zaredom. Član je udruženja ULUPUDS, ULUCG, AIMC (Međunarodno udruženje za moderni mozaik) - navode organizatori.

Izložbu “Samospoznaja” finansira Ministarstvo kulture i informisanja Srbije.

Iz Galerije podsećaju da posetioci moraju da poštuju mere zaštite i da Galerija zbog epidemiološke situacije radi od utorka do petka dvokratno - od 8 do 11 i od 17 do 20 sati, dok je vikendom otvorena u periodu od 10 do 14 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: