Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:49, 31. 7. 2012.

| Kultura

Odlična prodaja novog Deksinog romana

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
duge-noci-i-crne-zastave

"Duge noći i crne zastave", novi roman Nišlije Dejana Stojiljkovića, autora bestselera "Konstantinovo raskršće", za manje od 6 meseci prodat je u preko 10.000 primeraka, saopštila je izdavačka kuća Laguna.

Publici se očigledno veoma svidela priča o srpskom srednjem veku čiji su junaci poznati likovi iz naše istorije i epa, poput Miloša Obilića, Ivana Kosančića, Toplice Milana, kneza Lazara, Marka Mrnjavčevića, braće Musić.. 

A, mnogi ovu knjigu već porede sa čuvenim serijalom „Igra prestola“ Džordža Martina i Tolkinovim „Gospodarom prstenova“ i istorijskim romanima Stivena Presfilda.

 

- Stojiljković je stekao samopouzdanje i ovaj put pisanju pristupio rasterećenije, sa više gušta, usresredivši se na ono što mu najbolje leži. Roman poseduje preglednu i akcijom krcatu priču, čita se brzo i u dahu, što su neophodni atributi dela namenjenom što širem auditorijumu. Bliži Martinu nego Tolkinu, Stojiljković doduše uglavnom ostaje u okvirima mogućeg – tim pre što je priča zasnovana na stvarnim događajima - napisao je Đorđe Bobić na popbox.

Ipak, verovatno najveći kompliment do sada romanu je udelila književna kritičarka Blica Irena Javorski, koja je u svom prikazu stavila „Duge noći i crne zastave“ rame uz rame sa remek-delom devete umetnosti – stripom „Princ Valijant“ Harolda Fostera.

Dejan Stojiljković, u Nišu poznatiji kao Deksa Pantelejski, rođen je 1976. godine u Nišu. Autor je dve zbirke proze - Leva strana druma (2007) i Low life (2008), a proslavio se 2009. godine romanom "Konstantinovo raskršće". Urednik je portala Niscafe.com.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mladen Jovanovic

    20:05 // 6. 8. 2012.

    Cestitke Dejane! Samo nastavi putem uspeha!

    Naravno da uvek ima kritike, na zalost ne profesionalne, vec amaterske, koja u svom selu nikakav uspeh ne prasta. Ne obracaj paznju na to, vec samo nastavi Deks!

    Postovanje za sve koji citaju knjige!

  • Zone

    00:59 // 4. 8. 2012.

    Ljudi, napišite neki roman ili pripovetku, jer zaista stičem utisak da zavidite Dejanu. Moram da naglasim da čoveka ne poznajem. Kao što reče Bregović: "Umetnik ne mora da bude dobar čovek." U svakom slučaju, njemu pohvala za entuzijazam, trud i rad.

    • Nikola

      02:32 // 4. 8. 2012.

      Umetnik? Samo zato sto je napisao knjigu ili dve on je umetnik? Je l' to znaci da je i Karleusa umetnica zato sto peva?

  • Nikola

    17:26 // 3. 8. 2012.

    Skloni, molim te, sliku Betmena sa svog profila.
    Da si ista naucio od njega znao bi da on nikada nije preuzimao na sebe zasluge. Pod uslovom, naravno, da si ti ikako zasluzan za to sto tvrdis da jesi.

    • Dexa Pantelejski

      12:01 // 4. 8. 2012.

      Evo sve trčim... Kako i ne bi kad me tako lepo zamoli jedna virtuelna osoba.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: