Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:01, 20. 8. 2012.

| Kultura

Omladinska filharmonija nastupa u Rimu?

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
filharmonija
arhivska fotografija

Učešće Omladinske filharmonije "Naissus" iz Niša na festivalu u Rimu 26. i 27. avgusta još je neizvesno, ali kako je Južnim vestima rečeno muzičari ovih dana očekuju uplatu još 900 hiljada dinara.

Filharmonija nije uspela da sakupi dovoljno novca organizovanjem donatorske večere, a Zoran Andrić, dirigent i osnivač, kaže da je razočaran odzivom građana na donatorskoj večeri.

Ipak, kako kaže Andrić, narednih dana filharmoniji bi trebalo da bude uplaćeno pola miliona dinara iz gradskog budžeta i 400 hiljada koje su dobili na konkursu Naftne industrije Srbije.

Kako je objasnio, 500 hiljada, koje će dobiti od Grada, zapravo su deo novca koji je namenje za organizovanje tradicionalnog novogodišnjeg koncerta.

- To zapravo znači da smo dobili 500 hiljada za festival, ali umesto da za organizovanje, novogodišnjeg koncerta imamo milion, mi ćemo imati 500 hiljada, pa ćemo videti za par meseci kako ćemo se organizovati oko koncerta - objasnio je Andrić.

Pošto bi obe uplate trebalo da budu izvršene narednih dana, Andrić kaže da sve dok ne bude tako njihovo učešće na festivalu nije sigurno.

- Ja sam potvrdio organizatorima da dolazimo, ali čekamo da nam pare budu uplaćene da bi to bilo moguće. Nadam se da će tako biti jer ova deca zaista to zaslužuju, oni su veliki mali profesionalci - rekao je Andrić.

Nastup niških muzičara u Italiji najavljen je u 26. i 27. avgusta, a muzičari bi na put trebalo da krenu 24. avgusta.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: