Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:47, 1. 8. 2022.

| Kultura

Otvoren foto-konkurs "Dok maske nisu pale" za najbolje fotografije života u vremenu pandemije

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Maska medicinska
Konkurs otvoren do 20. avgusta; Ilustracija; foto: Aleksandar Kostić

Prizori koji ilustruju dobre i loše strane života u vremenu pandemije zabeleženi fotografijom, kao i dokumentovanje društveno-istorijskog momenta teme su foto-konkursa “OBJEKTIVno VRanje” na koji se do 20. avgusta mogu prijaviti profesionalni fotografi, ali i amateri iz svih zemalja stariji od 14 godina. Nagrade će biti uručene na izložbi 7. septembra, na Dan grada, a umesto kao legat gradu, fotografije će biti ustupljene Zdravstvenom centru.

Sa crno-belim, monohromatskim i fotografijama u boji mogu učestvovati svi koji svoje radove pošalju u roku na mejl [email protected].

Interno istraživanje pokazuje da deceniju unazad svega nekoliko puta su organizovane izložbe fotografija, pa konkurs pretenduje da postane tradicionalan i uvrsti se na listu stalnih godišnjih postavki u gradu - kažu organizatori.

Prva dva mesta na konkursu će odabrati žiri, a treća nagrada će se dodeliti po izboru publike.

Sve pristigle fotografije biće postavljene na društvenim mrežama, pa će i pratioci moći da glasaju za najbolju fotografiju. Ona koja dobije najviše glasova (lajkova) poneće titulu najbolja fotografija po izboru publike. Kriterijumi po kojima će se vršiti izbor fotografija su pre svega kreativnost, originalnost i tehnički kvalitet predatog materijala. Stručni žiri će nezavisno od ovog izbora napraviti selekciju 20 fotografija, koje će kasnije uz tehničku i umetničku obradu biti izložene 7. septembra, a nakon toga poklonjene legatu Gradu - dodaju organizatori.

Rezultati će biti objavljeni 1. septembra u prostorijama Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost, koji je i organizator foto-konkursa.

Autor prvoplasirane fotografije dobiće vaučer za foto-opremu u vrednosti od 15.000 dinara, drugo mesto će dobiti vaučer od 10.000 dinara, a treće u iznosu od 5.000 dinara.

Više informacija o učešću na konkursu možete dobiti na mejl [email protected] ili na broj 061/6040777.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: