Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:59, 4. 3. 2013.

| Kultura

Ove godine jedna "Borina nedelja"

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
Zajedni.jpeg

Iako je danas Miroslav Cera Mihailović zakazao konferenciju za novinare u Književnoj zajednici, ovaj poziv je u poslednjem trenutku preinačen jer je rukovodstvo Grada postiglo kompromis sa Književnom zajednicom povodom održavanja jedne manifestacije „Borina nedelja“.

Nakon dvogodišnjih rasprava koje su imale epilog na sudu, urednik Književne zajednice Miroslav Cera Mihailović i rukovodioci Grada seli su danas za istim stolom i najavili program Borine nedelje, koja će tradicionalno biti održana od 23. do 29. marta u Vranju.

- Grad će biti pokrovitelj manifestacije koja zaslužuje da bude partnerski organizovana sa Književnom zajednicom, biće oformljen odbor za organizaciju manifestacije, dok će programski direktor biti Miroslav Cera Mihailović, urednik Književne zajednice – rekao je danas gradonačelnik Vranja Zoran Antić.

Govoreći o tome koliko će poreske obveznike koštati dvogodišnji sudski sporovi, gradonačelnik nije mogao sa preciznošću da govori o brojkama, samo je naglasio da će već u četvrtak biti izdvojeno 400.000 dinara koji će biti uručeni dobitnicima Borine nagrade od prošle i pretprošle godine.

Gradonačelnik Antić je takođe rekao da će ovogodišnja manifestacija koštati sigurno manje od milion dinara, koliko je predviđeno u budžetu za 2013. godinu.

Govoreći o programu manifestacije koji je u pripremi, Miroslav Cera Mihailović je kazao da je odbor Književne zajednice već krenuo sa pripremama.

- U konkurenciji za prestižnu književnu nagradu koja će biti  dodeljena poslednjeg dana manifestacije su sva književna dela objavljena na srpskom jeziku u prethodnih godinu dana. Još uvek ne želim da iznosim imena učesnika, jer su pregovori u toku, ali na manifestaciji će biti predstavljena najaktuelnija ostvarenja na književnom planu, biće obeležena i dva značajna jubileja, 200 godina od rođenja Njegoša i 110 godina od rođenja Crnjanskog, a novina je da će jedno veče biti posvećeno stvaraocima iz Vranja – rekao je Mihailović.

O imenu dobitnika, po Mihailovićevim rečima, odlučivaće Aleksandar Jovanović koji je predsednik žirija, Milo Lompar i Goran Maksimović, međutim na konferenciji umalo nije ispao skandal, jer je gradonačelnik nagovestio da će se u žiriju naći i jedan predstavnik grada „Žiri će biti 3 plus jedan“, dok je Mihailović to odbijao, govoreći da je to „nemoguće“.

U svakom slučaju novinari nisu dobili tačnu informaciju jer očigledno nisu postignuti kompromisni dogovori u svakom pogledu.
 


Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: