Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:05, 25. 11. 2021.

| Kultura

Pet predstava na "Reviji malih formi" u Pirotu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
pozorište
Festival traje od 1. do 6. decembra; foto: J.V.

Četiri gostujuće i jednu domaću predstavu ljubitelji pozorišta moći će da pogledaju od 1. do 6. decembra na "Reviji predstava malih formi" koje organizuje pirotsko Narodno pozorište.

Festival se održava 12. put, a ove godine se razmišljalo da se u repertoar uvrste i dečije predstave, ali se, kako kažu u pozorištu, odustalo zbog epidemiološke situacije.

Prva predstava na ovogodišnjoj "Reviji predstava malih formi" biće komedija monodrama na dijalektu Ži mi ti (Roki 6), Dragana Bože Marjanovića po tekstu Branislava Markovića.

U pitanju je šesti nastavak dobro poznate sage o Rokiju. Ovoga puta pratimo avanture Rokija prilikomposete bratu u Americi. Glavni lik se susreće sa mnogim poznatim ličnostima iz svetskog džet-seta sa kojima upada u razne komične situacije - kažu u Pozorištu.

Predstava je na programu 1. decembra, a dan kasnije igraće se komedija Vladana Savića Neka bude šta bude, samo da je muško, u kojoj pored Savića igra i Sandra Bugarski.

3. decembra na sceni će izaći Mina Lazarević i Nada Blam, u predstavi Crveni šešir po tekstu Rastka Papića i u režiji Dimitrija Šašića.

U subotu, 4. decembra igraće se predstava Dobri čovek Branislava Nušića, u režiji Tamare Antonijević Spasić. U predstavi igraju Ljiljana Blagojević, Vesna Stanković i Branislav Tomašević.

Nakon dana pauze, festival se završava u ponedeljak, 6. decembra, predstavom domaćeg Narodnog pozorišta Pirot - Neću da platim i ne mogu da platim.

Sve predstave počinju u 19:30, a ulaznice se mogu kupiti u prostorijama Pozorišta po ceni od 500 dinara za jednu predstavu, dok je cena kompleta karata za sve predstave 1.600 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: