Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:29, 14. 2. 2020.

| Kultura

Pirotski Sajam knjiga otvara Goran Petrović

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
sajam knjiga, nis, hala cair, foto jv vanja keser 13
Sajam traje od 18. do 25. februara; foto: JV / Vanja Keser

Nekadašnji dobitnik NIN-ove nagrade Goran Petrović otvoriće ovogodišnji 21. Salon knjige i grafike koji će se od 18. do 25. februara održati u pirotskoj hali Kej.

Posetioci će imati prilike da razgovaraju sa autorima, da prisustvuju promocijama knjiga, da učestvuju u nagradnim igrama, a kako kažu u Domu kulture, svoja izdanja predstaviće najpoznatije domaće izdavačke kuće koje su i ranijih godina učestvovale na sajmu.

Svečano otvaranje zakazano je za utorak, 18. februar, od 18 sati, a otvoriće je Goran Petrović, dobitnik NIN-ove nagrade iz 2001. godine za roman Sitničarnica kod srećne ruke.

Nakon otvaranja, kako najavljuju u Domu kulture, od 19. sati posetioci će moći u Medija centru da razgovaraju sa akademikom i piscem Petrovićem koji je prevođen na više jezika i dobitnik je brojnih nagrada.

Radno vreme sajma je od 10 do 20 sati, a cena ulaznice za decu je 30 dinara, za odrasle iznosi 50, dok je ulaznica za celu porodicu 100 dinara.


Brojni gosti

Svoje promocije u Pirotu imaće brojni autori, a već drugog dana Salona poznati domaći pisac za decu Dejan Aleksić družiće se sa decom od 12 sati.

Istog dana od 17 sati Udruženje književnika iz Vranja imaće promociju svojih izdanja, dok će od 18:30 gostovati Vesna Dedić.

Za naredni dan od 17 sati zakazan je razgovor “Handke i Nobel” o, po nekima, ovogodišnjem kontraverznom izboru Nobelove nagrade za književnost, koji će voditi Muharem Bazdulj i Nebojša Grujičić. goran petrović pisac Sajam otvara Goran Petrović, foto: Laguna

Malo kasnije, od 18.30 biće održana promocija romana bivšeg pevača Zabranjenog pušenja Neleta Karajlića Solunska 28.

U petak, 21. februara, od 17 sati biće promovisana knjiga Derbi Dragiše Kovačevića, bivšeg vlasnika SOS televizije, a od 18:30 biće predstavljen roman Jugo uvek kreće na buru Laure Barne.

Sajamska priznanja najboljim izlagačima biće dodeljene u subotu od 13 sati, a od 17 sati niški pisac Dejan Stoiljković promovisaće svoju knjigu Konstantinova raskršća. Od 18:30 Ana Vučković Denčić promovisaće roman Yugoslav.

Od 19. do 21. februara biće izložena kopija Miroslavljevog jevanđelja na 12 panoa, a poseticima će na raspolaganju biti i predavači koji će moći da ih informišu o svim detaljima i pojedinostima vezanim za ovu relikviju .

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: