Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:39, 2. 8. 2017.

| Kultura

Počeo "Piano Summer“ festival u Vranju

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
Prvo veče Piano summer festivala (2) foto i.m.
Svi koncerti počinju u 20 sati i ulaz je besplatan; foto: I.M.

Svake večeri od 20 sati u Domu vojske publika u Vranju imaće priliku da uživa u besplatnim koncertima klasične muzike u okviru festivala "Piano Summer" koji je u ponedeljak počeo u Vranju.

Festival je zvanično otvorio predsednik Skupštine grada Dejan Tričković koji je naglasio da je  ova manifestacija jedna od najvećih i najkvalitetnijih u regionu, a Vranju je pripala čast da bude domaćin već treći put.

Naši sugrađani će i ove godine biti u prilici da prisustvuju koncertima cenjenih svetskih virtuoza i da uživaju u bogatom programu. Jedan od primarnih ciljeva rukovodstva Vranja je da se kulturna riznica sredine u kojoj živimo stalno nadograđuje i da se unapredi oblast kulture našeg kraja. Zato, svesni izuzetnog značaja ovakve jedne manifestacije, Grad će i ubuduće podržati njenu realizaciju - istakao je Tričković.

Na početku manifestacije prisutnima se na engleskom, nemačkom i srpskom jeziku obratio Nikola Rackov, profesor Univerziteta umetnosti u Beogradu koji je rekao da je muzički festival šansa da se upoznaju novi ljudi iz sfere umetnosti, nove metode rada, da se prošire znanja i steknu prijatelji i da očekuje razvoj ove manifestacije na višem nivou u godinama koje dolaze. 

Zoran Imširović, osnivač i umetnički direktor festivala izrazio je veliko zadovoljstvo da se i ove godine održava ovako značajna kulturna manifestacija u Vranju.

Ovo je istorijski dan za vaš grad jer živa legenda Natalia Gutman sa svojim triom otvara festival, što je izuzetna čast. Takođe, i narednih 18 dana, imaćete priliku da uživate u izvedbama velikih i svetski priznatih umetnika - dodao je Imširović.

Za večeras je predviđen koncert pijanistkinje Gulsin Onaj iz Turske, a ovogodišnji festival traje do 18. avgusta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: