Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:46, 21. 3. 2018.

| Kultura

Počinju "Borini književni dani“ u Vranju

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
Bora Stankovic spomenik foto i.m
Manifestacija će trajati do 23. marta; foto: I.M.

Do 23. marta trajaće manifestacija koju u čast velikana srpske književnosti iz Vranja Bore Stankovića organizuje istoimena biblioteka. Otvaranje je večeras u 19 sati u Galeriji Narodnog muzeja, a do petka će biti organizovane književne večeri i promocije knjiga.

"Borine književne dane" otvara književni portret Valentine Zlatanović Marković, Vranjanke koja živi i radi u Užicu. O njenom opusu govoriće prof. dr Goran Maksimović.

U četvrtak, 22. marta u 19 sati, u prostorijama Biblioteke biće održano književno veče Predraga Markovića, autora romana "Zavodnik ništavila", a poslednjeg dana ,"Borinih književnih dana", u petak 23. marta u 10 sati, na spomenik Bori Stankoviću biće položeni venci i cveće, a od 20 sati će u Biblioteci biti predstavljena knjiga "Terapija svesti" o kojoj će, pored autora Blagoja Savića, govoriti i književni kritičari Duško Novaković i Milan Lukić.

Vesna Petric, direktorka biblioteke "Bora Stanković, podseća da je ustanova koja organizuje manifestaciju, jedna od najstarijih u gradu, formirana je 1879. godine, a od 1944. godine nosi ime Borisava Stankovića.

Velika je čast što će Biblioteka biti organizator književne manifestacije, što je praksa i u drugim gradovima Srbije – kaže Petrićeva.

Ona je najavila da će naredne godine aktivnosti biti proširene, kao i da se razmišlja o mogućnosti da bude raspisan konkurs za najbolju kratku priču.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: