Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:59, 9. 12. 2011.

| Kultura

Potpisan "tajni" ugovor za bioskop

Autor:N.T.Izvor:Južne vesti
ugovor-bioskop

Gradonačelnik Niša van očiju javnosti potpisao je ugovor kojim je povereno upravljanje bioskopom Vilingrad, ali se ne zna ni sa kim je ugovor potpisan!

Kako je objavljeno na sajtu Grada, gradonačelnik Miloš Simonović potpisao je danas "Ugovor o učešću u realizaciji projekta ''Bioskop Vilin grad'' kojim se omogućava sledeća faza radova na renoviranju i opremanju bioskopa".

Međutim, detalji ugovora - od toga sa kim je potpisan, na koje vreme, koja je vrednost ugovora, kakve su obaveze Grada itd, za sada ostaju tajna.

Novinari nisu bili pozvani na potpisivanje, a gradonačelnik danas nije odgovarao na telefonske pozive.

Događaju je prisustvovao jedino snimatelj agencije "Infobiro", sa kojom Grad Niš ima ugovor o pružanju posebnih usluga.

Ovo nije prvi put da gradsko rukovodstvo ignoriše medije. Ista situacija bila je i prilikom nedavne posete predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića.

I tada je jedino Infobiro pratio događaj.


Gradonačelnik krši zakon o informisanju

Južne vesti podnele su žalbu novinarskim asocijacijama Društvu novinara Niša, NUNS, UNS i Lokal press zbog sve učestalijeg kršenja Zakona o javnom informisanju od strane gradonačelnika i zatražile njihovu reakciju.

- Ovakvo ponašanje stvara sumnju da gradonačelnik nešto krije. Međutim, mnogo opasnije je to što se na ovaj način krše prava građana da budu informisani. Jer, gradonačelnik tu ne sklapa privatne poslove, već upravo nastupa u ime svih građana i to ni u kom slučaju ne sme biti tajna - kaže Predrag Blagojević, urednik Južnih vesti.

Ovakvim ponašem prekršen je Član 10. Zakona o javnom informisanju.

- Državni organi i organizacije, organi teritorijalne autonomije i lokalne samouprave, javne službe i javna preduzeća, kao i poslanici i odbornici, imaju obavezu da informacije o svome radu učine dostupnim za javnost i to pod jednakim uslovima za sve novinare i sva javna glasila.

* Nakon objavljivanja ovog teksta Društvo novinara Niša i Udruženje novinara Srbije uputili su javni protest gradonačelniku Niša i upozorili ga na kršenje Člana 10. Zakona o javnom informisanju. Detaljnije informacije možete pronaći - ovde.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • NAROD NIJE LUD

    15:03 // 14. 12. 2011.

    ,,Ovakvo ponašanje stvara sumnju da gradonačelnik nešto krije. Međutim, mnogo opasnije je to što se na ovaj način krše prava građana da budu informisani. Jer, gradonačelnik tu ne sklapa privatne poslove, već upravo nastupa u ime svih građana i to ni u kom slučaju ne sme biti tajna,,

    Da li još uvek postoji neko ko veruje da političari rade u interesu gradjana, kakva nebuloza, pa i ovaj kao i svi ostali prvo gleda svoje lične interese, a pojedini nekada izgube meru i onda im pripreti apsa, ali to samo onda kada mnogo zabrazde pa samo za sebe uzimaju i ne dele sa svojim partijskim pajtašima. Sad je šansa pred izbore, sad se ne biraju sredstva, daj da vidimo šta muva magistar, ima li meru.......

  • poslovni prostor

    13:17 // 12. 12. 2011.

    SPOK JAVI SE
    POSLOVNI PROSTOR SE IZDAJE U POSTUPKU JAVNO SPROVEDENE LICITACIJE
    BIOSKOP NIJE MAGISTROVA PRIVATNA SVOJINA.
    BANANA PREKO JANJICA PRAVI DIL SA MAGISTROM I POTPISUJE UGOVOR O ZAKUPU BIOSKOPA,

  • Milos Djokic

    09:20 // 12. 12. 2011.

    Blago nama! Pored obnavljanja industrije i infrastrukture, Nis polako pocinje da se revitalizuje i na polju kulture. Sve je to zasluga izuzetno nadarenih, strucnih, postenih, apoliticnih eksperata kao sto su Simonovic magistar Milos, Milen Nikolic, Milance Toplana, bahati i nepismeni kursadzija iz Leposavica-direktor OS Cele kula koji ce zaista uci u istoriju kao ekonomsko-kulturno-privredno-obrazovni preporoditelji grada Nisa.A mi umesto da slavimo samo kukamo i nikada nismo zadovoljni. Stvarno nije u redu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: