Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:47, 23. 12. 2017.

| Kultura

Premijera Nušićeve predstave "Dr" večeras u Vranju

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
U predstavi igra 16 glumaca, među kojima i dvoje dece; foto: I.M.

Jedno od poslednjih dela srpskog pisca Branislava Nušića, predstava Dr u režiji Dragana Živkovića Durge, biće premijerno izvedena večeras od 20 sati na sceni vranjskog Doma vojske.

U predstavi igra 16 glumaca, među kojima i dvoje dece, kostime je radila Jovanka Mihajlović, a scenograf je Miroslav Ilić.

O predstavi reditelj ističe da je ovo, kao i ostala Nušićeva dela, i danas jednako aktuelno i životno, bez obzira na vremensku distancu od skoro jednog veka od nastanka.

Po mom skromnom sudu, Nušić je svoje savremenike zabavljao kroz satiru i komediju, ali pre svega komediju, a moja ideja je bila da se, ne odstupajući mnogo od izvornog Nušićevog teksta, dobronamerno nasmejemo manama malog čoveka i da kroz smeh i poruku ukažem na činjenicu da je Nušić danas aktuelniji nego ikad i da podsetim da, ne budemo li menjali prvo sebe, nećemo ni društvo u kome živimo – kaže Živković.

Želeo je, dodaje reditelj, da kroz ovu priču upozna što veći auditorijum sa stvaralaštvom Branislava Nušića koji je, kako kaže, i sa distance od 100 i više godina naslućivao da se u Srbiji neće ništa promeniti, te da sve ima svoju cenu, a da su ugled i znanje na ovim prostorima skoro uvek bili "dostupni za novac".

Lično mislim da će naša misija sa ovim komadom uspeti ako Nušića i njegovo delo Dr što više približimo Vranjancima, jer verujem da mnogi mladi ljudi ni ne znaju ko je bio, i čime se bavio Branislav Nušić, rođen kao Alkibijad Nuša – Kaže Živković.

Predstavu je finansijski podržao Grad Vranje, a osim prijatelja predstave, partner u realizaciji ovog projekta je i Pozorište "Bora Stanković".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: