Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:59, 2. 3. 2020.

| Kultura

Premijera, gostovanja i koncert marta u vranjskom teatru

Autor:Milica DejanovićIzvor:Južne vesti
Pozorište Vranje
Marta će i vranjsko Pozorište gostovati u Beogradu i Kraljevu; foto: M. D. /JV

U ustaljenom terminu - od 12 sati za dečije i 20 sati za predstave za odrasle, martovski repertoar vranjskog Pozorišta obeležiće uglavnom već poznata ostvarenja vranjskog ansambla, dva gostovanja i jedna premijera predstave za decu. Takođe, iz Pozorišta najavljuju i koncert ansambla “Kolo” koji će biti održan 25. marta od 19 sati .

Prvu premijeru na dečijoj sceni Pozorišta “Bora Stanković” mališani su mogli da odgledaju poslednjeg dana februara, a narednu priliku imaće u nedelju, 15. marta od 12 sati. Dramatizaciju za delo Čarobnjak iz Oza Frenka Bauma uradila je Aleksandra Glovacki, a režiju Aleksandra Kovačević iz Kraljeva. U subotu, 22. marta biće odigrana predstava Mačak u čizmama, po motivima bajke Šarla Peroa, a u režiji Trajčeta Gjorgieva.

Dečiju predstavu će za najmlađe Vranjance odigraće i glumci Narodnog pozorišta iz Leskovca, koji će u subotu, 29. marta biti gosti u Vranju. Reč o predstavi Mališa u zemlji knjiga, režisera Ljubiše Barovića. Dan kasnije, mališani su pozvani na Žurku kod plavog zeca, koju je režirala glumica vranjskog Pozorišta Žetica Dejanović.

Još jedno gostovanje najavljeno je iz Pozorišta za 24.mart od 20 sati , a reč je o Vranjancima dobro poznatoj monodrami Dragana Bože Marjanovića Sam protiv NATO.

U sklopu repertoara za mart, publika će moći da pogleda i dva ostvarenja u režiji Juga Đorđevića i adaptaciji Tijane Grumić i to Nečistu krv večeras od 20 sati i Kepler 452-B u petak, 6. marta.

U utorak, 10. marta sledi monodrama Moji ljubavni jadi u izvođenju Žetice Dejanović i režiji Ivana Tomaševića, a zatim u petak, 13. marta Igra, režiserke Ane Grigorović.

Komad Nastojnik, po tekstu engleskog književnika i nobelovca Harolda Pintera, a u režiji Trajčeta Gjorgieva, premijerno izveden februara, publika će opet moći da pogleda na kamernoj sceni teatra u utorak, 17. marta.

Do kraja marta na repertoaru će se naći i priča o čoveku koji preko agencije pokušava da se oženi, ali mu oni greškom umesto žene šalju muškarca. Predstava Kude mi je žena rađena je po tekstu Luke Đakomocija, za koju režiju potpisuje Ljiljana Ivanović biće odigrana 27. marta.

Martovski repertoar zatvoriće 31. marta od 20 sati komad Amateri, u režiji Andree Ade Lazić.

Glumci vranjskog teatra će u martu imati i dva gostovanja sa predstavama rađenim po tekstu Bore Stankovića. U četvrtak, 19. marta od 19:30 sati odigraće Nečistu krv u beogradskom Narodnom pozorištu, a 30. marta od 20 sati predstaviće se komadom Ruža uvela u kraljevačkom Pozorištu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: