Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:09, 14. 1. 2024.

| Kultura

Salon knjige i grafike u Pirotu i ove godine, raspisan tender vredan 3 miliona dinara

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Salon knjiga i grafike Pirot foto arhiva JV
25. put u Pirotu; ilustracija; foto: arhiva JV

Salon knjige i grafike biće 25. put održan u Sportskoj dvorani “Kej” u Pirotu od 7. do 14. februara, pa je Dom kulture raspisao tender vredan 3 miliona dinara, preko kojeg traži firmu koja će štampati propusnice, postere, bilborde i plakate, ugovoriti reklamiranje na lokalnim televizijama i portalima, obezbediti nagrade i dovesti najmanje pet domaćih pisaca.

Dva pisca biće u žiriju na konkursu za kratku priču, koji je ranije raspisao pirotski Dom kulture. Zadatak izabranog ponuđača biće i da obezbedi dva člana žirija - profesora književnosti - za dodelu sajamskih priznanja, uz još dva člana žirija iz redova organizatora koji će izabrati najbolja izdanja izlagača.

Kada je reč o štampanju materijala, organizatorima je potrebno 600 propusnica, 150 kartica za novinare, učesnike i službena lica, četiri postera za nagradnu igru, 30 postera sa obaveštenjima o radnom vremenu, prodaji i ceni karata, 40 kartona za dobitnike i darodavce, 25 natpisa za učesnike, 10 zahvalnica i diploma, kao i 500 plakata sa logom Salona.

Zadatak izabrane firme biće i da obezbedi štampanje i postavljanje bilborda od 30. januara do 15. februara, kao i da ugovori reklamiranje Salona na dve lokalne televizije i dva internet portala u periodu od 1. do 14. februara.

Među zadacima su i da se obezbede prodaja ulaznica, ketering, čišćenje, jedan dežurni radnik, redari, voditelji programa, prevoz, noćenja za goste, pokloni za prvake, poklon paketi knjiga, dnevne nagrade u iznosu od 1.000 dinara, tri nagrade za kratku priču u vrednosti od 20.000, 15.000 i 10.000 dinara.

Podsetimo, prošle godine Salon knjige i grafike otvorila je dobitnica NIN-ove nagrade Danica Vukićević, a ranijih godina gostovali su Ljubivoje Ršumović, Vule Žurić i drugi književnici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: