Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:14, 10. 7. 2021.

| Kultura

Sedam pozorišnih ostvarenja i jedna premijera na ovogodišnjim “Borinim danima” u Vranju

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Pozorište "Bora Stanković" Vranje
Nagrada publike će nositi ime po Radoslavu Radivojeviću, utemeljivaču festivala; foto: M. D. /JV

Šest predstava u takmičarskoj selekciji naći će se na repertoaru 41. Borinih pozorišnih dana koji će biti održani pod sloganom “Od Sofke do Nejre”, od 21. do 28. oktobra u Vranju. Ove godine teatar obeležava i 125 godina od izvođenja prve predstave, a uvodi se i nagrada žirija za najbolju predstavu, dramaturgiju, dramatizaciju i adaptaciju, najbolju mušku i žensku ulogu, kao i nagrada publike koja će od sada nositi ime Radoslava Radivojevića, utemeljivača festivala.

Ljubitelji pozorišta imaće priliku da pogledaju Nečistu krv u izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda, Anu Karenjinu u izvođenju Novosadskog pozorišta, komad Pučina Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda, kao i predstavu Ivanovo ubistvo Gradskog pozorišta Semberija iz Bjeljine.

Beogradski “Atelje 212” predstaviće se ostvarenjem 64, a regionalno pozorište Novi Pazar predstavom Ako dugo gledaš u ponor.

Van konkurencije je premijera vranjskog teatra Okamenjeno more, koja će biti izvedena na Dan pozoršta, 21. oktobra, kao i poslednje večeri festivala, u čast nagrađenih.

Na zatvaranju će nastupiti i ansambl Narodnog pozorišta iz Prištine predstavom Placebo.

Prema rečima umetničkog direktora vranjskog teatra Bojana Jovanovića, urađeni su i novi vizuelni identitet festivala, koji će biti trajan, kao i idejno rešenje za glavnu nagradu festivala.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Insajder

    10:24 // 10. 7. 2021.

    Wtf?? Pa kako to da nema niti jedne jedine hit predstave Spasoja Ž. Milovanovića aka SpaleŽa, svetionika Niške kulture??

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: