Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:31, 4. 6. 2021.

| Kultura

Tri predstave na repertoaru pirotskog teatra tokom juna

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
pozorište
Nastavlja se sa igranjem predstava; foto: J.V.

Kako najavljuju iz pirotskog Narodnog pozorišta, tokom juna na sceni tog teatra gledaoci će moći da pogledaju 3 predstave - Nemam da platim i neću da platim, Druga strana i Milica od pepela.

9. juna od 19:30 gladaoci će moći da isprate komediju Nemam da platim i neću da platim koja je urađena prema tekstu Daria Foa, u adaptaciji i režiji Miloša Jagodića.

Urnebesna komedija koja govori o večitoj borbi pojedinaca da se na častan način obezbedi egzistencija. Predstava u kojoj je komediografskim sredstvima rečeno nešto ozbiljno, poruka koju komad šalje nije nimalo naivna, a u svoj toj priči doživljava se nešto već viđeno - kažu u pozorištu.

Nedelju dana kasnije, 16. juna u istom terminu na programu pirotskog teatra je predstava Druga strana po tekstu Dejana Dukovskog i režiji Vladimira Lazića.

Tekst Dukovskog svojevrstan je nastavak njegovog popularnog dela Bure baruta. Radnja se dešava u vozu punom putnika, a govori o teškom vremenu u kojem se naš narod našao nakon raspada Jugoslavije, njihovim stradanjima, propastima i strahovima. Da li je moguće potisnuti nekadašnja iskušenja i izboriti se sa tamnim mrljama prethodnog života? - najavljuju iz pozorišta.

Za kraj juna - 30. juna od 18 sati zakazana je komad Davida Alića Milica od pepela po tekstu Valentine Velkov.

Priča prati devojčicu koja, nažalost, živi sa svojom zlobnom maćehom i još zlobnijim sestrama. Odbačena i ponižavana ova savremena Pepeljuga se, kako i sam naziv kaže, izdigla iz pepela, pronašla svog Princa i podignute glave i sa osmehom nastavila dalje kroz život - kažu u pirotskom teatru.

Karte za sve predstave moći će da se kupe na blagajni Narodnog pozoriša pre početka svake predstave.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: