Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:46, 24. 12. 2013.

| Kultura

U Vranju sve spremno za Svetosavsku nedelju

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
Svetosavska-nedelja.jpg
Svetosavka nedelja je jedna od najznačajnih gradskih manifestacija sa tradicijom od preko 20 godina.

U Vranju je danas održan sastanak Organizacionog odbora za obeležavanje “Svetosavske nedelje 2014” na kome su dogovoreni detalji o programu obeležavanja.

Svetosavsku nedelju će tradicionalno otvoriti gradonačelnik Vranja Zoran Antić, u utorak, 21. januara, a iste večeri nastupiće Hor Gimnazije „Bora Stanković“. Istog dana biće otvorene i izložbe Jelene Simović i Stanka Kostića. 

U sredu, 22. januara, u sali Doma Vojske, nastupiće grupa „Oganj“, a narednog dana, u četvrtak, 23. januara, u istoj sali, biće održano književno veče Valentine Marković i Irene Arsić. 

U petak, 24. januara, u Galeriji Narodnog univerziteta, na prodaju će biti radovi nastali u okviru Dečje kreativne radionice. Iste večeri biće otvorena izložba likovnih radova učenika, dok će u Domu vojske biti uručene nagrade najboljim recitatorima, likovnim i literarnim radovima. Nakon toga, zakazana je i promocija lista „Srećni dani“.

U subotu, 25. januara, u sali Doma vojske, biće održan koncert trio gitara „Balkanske žice“.

Na Duhovnoj akademiji pravoslavne Eparhije vranjske u nedelju, 26. januara, u sali Doma vojske, govoriće prof. dr Goran Maksimović, dekan Filozofskog fakulteta u Nišu. U programu će nastupiti i Hor Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ iz Vranja i deca, polaznici pozorišne radionice.

U ponedeljak, 27. januara, u Sabornom hramu Svete Trojice, biće obavljeno rezanje slavskog kolača, a istog dana, nizom svečanosti, u svim osnovnim i srednjim školama, biće obeležen Dan Svetog Save.

Svetosavka nedelja je jedna od najznačajnih gradskih manifestacija koja se održava preko dvadeset godina.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: