Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:28, 3. 9. 2012.

| Kultura

Velika poseta na "Danima Vranja"

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
Glumački-performans.jpg
Glumački performans na manifestaciji "Dani Vranja"

Kulturno-turistička manifestacija "Dani Vranja", koja je otvorena u subotu uveče, već na samom početku beleži veliku posećenost.

Događaji se nižu jedan za drugim, ali najveće interesovanje vlada za večernje koncerte na trgu Staniše Stošića.

Veče kada je manifestacija bila otvorena bilo je svojevrsni miks klasične, etno i izvorne muzike, dok je posebnu notu celom događaju na oduševljenje brojnih okupljenih Vranjanaca dao nastup duvačkog orkestra Nenada Mladenovića koji je podigao publiku na noge.

Prve večeri pred vranjskom publikom nastupio je Aleksandar Tasić, profesor Muzičke akademije iz Novog Sada, zatim kulturno-umetničko društvo Sevdah, etno grupa Ved, a performans pred vranjskom publikom izveli su u glumci vranjskog teatra.

Drugog dana manifestacije u gradskom parku je održana prezentacija hrane i starih zanata koju je organizovala Turistička organizacija Vranje.

Prezentovane su tradicionalne vranjske pite, a sve to u cilju brendiranja najpoznatije vranjske pite „samse“. Posebnu draž ovom okupljanju dao je i nastup KUD penzionera iz Vranja, a prisutni građani su mogli da degustiraju tradicionalne specijalitete.

Kostimirani glumci su se u večernjim satima prošetali gradom u okviru performansa pod nazivom “Čaršijske priče starog Vranja“, dok je na centralnoj sceni predstavljena knjiga „Dodir ljubavi“ Vesne Mitić – Ristić Beke i održan solo nastup Nenada Janjića na gitari.

Večeras će na centralnoj bini najpre nastupiti Hor muzičke škole "Stevan Mokranjac" u Vranju, zatim će publika imati prilike da vidi deo predstave "Autoputem", dok je kao centralni događaj večeri najavljen koncert grupe "Frajle".

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: