Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:02, 7. 11. 2023.

| Kultura

Vranje domaćin festivala "Mali Joakim", na programu 7 predstava za decu

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
bajka o ribaru
"Bajka o ribaru i ribici" niškog pozorišta učestvuje na festivalu; foto: Selma

Od 12. do 18. novembra u Pozorištu "Bora Stanković" u Vranju biće održan 16. Festival profesionalnih pozorišta za decu i mlade "Mali Joakim" na kojem će domaće glumačke trupe izvesti 7 predstava - 6 u takmičarskom programu i jednu u čast nagrađenih.

Nakon Leskovca koji je prošle godine ugostio festival pozorišta za decu, domaćin je ove godine takođe grad na jugu Srbije.

Selektor ovogodišnjeg festivala je glumac i umetnički direktor vranjskog teatra Bojan Jovanović koji je izabrao 6 od 11 prijavljenih predstava.

Program će otvoriti predstava domaćina - Pozorišta "Bora Stanković" u Vranju. Reč je o komadu "Pinokio", po tekstu i u režiji Darka Kovačovskog.

Drugog dana na programu je predstava "Mulan", po tekstu Tijane Grumić, u režiji Damjana Kecojevića, koju izvodi Pozorište za decu Kragujevac.

Treći dan rezervisan je za komad "Vasilisa Prekrasna" po tekstu Miodraga Stanisavljevića, a u režiji Vahidina Prelića i izvođenju glumaca Narodnog pozorišta Užice.

Već narednog dana najmlađa publika u Vranju moći će da pogleda "Hrabru krojačicu'' u režiji Marka Torlakovića, koju je radilo Kruševačko pozorište, a potom je na programu "Bajka o ribaru i ribici" koju je po tekstu Nine Pavlović režirala Vjera Vidov sa glumcima Pozorišta lutaka Niš.

Takmičarski program zatvara komad Kraljevačkog pozorišta "Jednobrki vitez'', po tekstu Dejana Aleksića i u režiji Aleksandre Kovačević.

Festival se završava predstavom u čast nagrađenih - "Uobražena Margareta", po tekstu i u režiji Miodraga Dinulovića, a izvešće je ansambl Narodnog pozorišta Leskovac.

O nagradama će odlučivati žiri u sastavu - Aleksandar Radulović, umetnički direktor Narodnog pozorišta u Pirotu, Sonja Milojević, glumica Šabačkog pozorišta i Ivan Janković, glumac Narodnog pozorišta u Leskovcu.

Cena pojedinačne karte je 300 dinara, dok festivalski komplet košta 1.800 dinara. Karte se već mogu kupiti na blagajni pozorišta, kao i onlajn na sajtu vranjskog Pozorišta.

Organizator festivala je Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije i Pozorište ,"Bora Stanković'' kao domaćin.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: