Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:06, 23. 8. 2017.

| Kultura

Vranjski glumci pripremaju predstavu "Jelka kod Ivanovih"

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
sedista-pozoriste-ilustracija-Kosta.jpg
Premijera predstave najavljena je za "Borine pozorišne dane"; Ilustracija; foto: A.K.

Ansambl pozorišta "Bora Stanković" započeo je rad na novoj predstavi autora Aleksandra Vedenskog, u režiji Angelča Ilievskog, a čija će premijera biti 21. oktobra, na otvaranju "Borinih pozorišnih dana".

Pored Ilievskog, u Vranju će zbog ove predstave gostovati čitava plejada umetnika, od scenografa, preko kompozitora originalne muzike, pa sve do stručnjaka za scenski pokret. 2 rad na novoj predstavi Foto Žetica dejanović Počele pripreme za novu predstavu; foto: Ž. Dejanović

Za mladog makedonskog reditelja tekst Aleksandra Vvedenskog biće, kako kaže, ogroman izazov, pre svega jer on pripada autorima ruskog apsurda i ruske avangarde koja nameće sopstveni izraz, kako kroz dramaturgiju, tako i u samom načinu doživljavanja pozorišta.

Imajući u vidu da je Vvedenski "slučajno“ nestao u Staljinističkim čistkama, biće nam jasno o čemu ovaj autor govori i kakvim pitanjima i problemima se bavi. Kao i sam tekst, i naša predstava bi se bavila velikim temama i problemima jednog društva, kroz prizmu malih ljudi - kaže Ilievski.

Deo sredstava za realizaciju predstave pozorište "Bora Stanković" dobilo je od Ministarstva kulture na konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti savremenog stvaralaštva.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: