Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:00, 13. 1. 2014.

| Kultura

Vranjsko kulturno leto koštalo 11,4 miliona

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
800x600-6.jpg
Finansijki izveštaj Vranjskog kulturnog leta čeka se još od septembra 2013. godine

Novinari Južnih vesti konačno su, posle nekoliko meseci, uspeli da saznaju koliko je koštala tradicionalna kulturna manifestacija u Vranju.

Prema podacima koji su iz gradske uprave dostavljeni novinarima za "Vranjsko kulturno leto" ukupno je utrošeno 11.397.137 dinara.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić u par navrata je obećavao da će obelodaniti koliko je novaca utrošeno, ali zbog, kako kaže, „administrativne“ procedure, izveštaj je kompletiran tek sada i biće prezentovan novinarima.

- „Vranjsko kulturno leto" obuhvata sledeće manifestacije i programe: Maj, mesec muzike, Noć muzeja, Gradska slava, Memorijal Bakija Bakić, Karanfil devojče, Nišvil, Međunarodni festival folklora i Dani Vranja. Ukupno je za realizaciju programa utrošeno 11.397.137 dinara - stoji u odgovoru gradonačelnika Antića koji je dostavljen Južnim vestima.

Najveća manifestacija, Dani Vranja, koja se završila 2. septembra, koštala je oko 5 miliona dinara.

- Muzički programi, tačnije honorari izvođača, iznose 3.073.370 dinara, za prateći program u vidu književnih večeri, prezentacija hrane i ostalih aktivnosti utrošen je 318.853 dinara - kaže Antić.

Za ostale tehničke izdatke kao što su bina, ozvučenje, troškovi smeštaja i boravka, ugostiteljske usluge, putni troškovi i promotivne aktivnosti utrošeno je 1.6 miliona dinara.

Iz Službe za odnose sa javnošću napominju da će u drugoj polovini januara biti održana konferencija za novinare na kojoj će biti prezentovani svi podaci vezani za „Vranjsko kulturno leto" i najavljen program za ovogodišnju manifestaciju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: