Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:25, 26. 9. 2012.

| Kultura

Vranjsko pozorište izgubilo spor

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
jug-radivojevic.jpg
Foto: novosti.rs

Izvršnom presudom Apelacionog suda u Nišu, nakon žalbe gradskog pravobranilaca na odluku Osnovnog suda u Vranju, reditelj Jug Radivojević dobio je sudski spor protiv pozorišta "Bora Stanković" iz Vranja.

Njemu je iz gradske kase isplaćeno dva miliona dinara i to milion na ime neisplaćenog honora za režiju predstave "Krvava svadba", koju je postavio na scenu vranjskog teatra 2008. godine i ostatak od blizu milion dinara na ime zatezne kamate.

Do spora između vranjskog pozorišta i reditelja Juga Radivojevića došlo je sredinom 2009. godine, kada je novoizabrani direktor Nebojša Cvetković, na preporuku Gradskog veća, odbio da reditelju isplati usmeno dogovoren honorar u iznosu od milion dinara.

Iako je bilo evidentno da je prestava bila na repertoaru i čak učestvovala na festivalima.

Veće je donelo odluku da pošto nema pisanog ugovora nema ni isplate.

Radivojević je presavio tabak i tužio pozorište čiji osnivač je Grad Vranje, te su ova sredstva isplaćena sa gradskog računa.

Između ostalog, Radivojević je kazao da je to stvar principa i da će dobijena sredstva uplatiti u humanitarne svrhe.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić koji je u tom periodu bio član gradskog veća kaže da je još onda pokušao da izgladi odnose i nađe kompromisno rešenje, ali da je stvar ipak završila na sudu.

- Žao mi je što moji tadašnji napori da se nesporazum reši nisu urodili plodom. U svakom slučaju odluka suda se mora poštovatii tu nema diskusije – kaže gradonačelnik Vranja Zoran Antić.

Apelacioni sud u Nišu doneo je odluku u korist Radivojevića, pošto je utvrdio da je on "zaključio usmeni ugovor", da je sa predstavom "Krvava svadba" svoju obavezu u celosti izvršio.

Ovo nije jedini spor koji je grad vodio sa poslanicima kulture. Naime Miroslav Cera Mihailović je tužio grad Vranje i gradsko veće zbog autorskih prava nad Borinom nedeljom i u ovom slučaju sud je bio na strani umetnika.

Tadašnji gradski većnik Zoran Najdić nije želeo da komentariše odluku suda.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Svez Milutin

    13:14 // 26. 9. 2012.

    I ko je odgovoran sto se trose pare iz gradske kase zbog tudjih gresaka?

    • na Na

      13:49 // 27. 9. 2012.

      pa kako ko??? Najdic, Antic i njihovi puleni... vrlo jasno... treba jos neko da ih tuzi, sve pare da im izvuku iz gradskog budzeta, i da lopovi na kraju odu tamo gde im je mesto!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: