Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:42, 3. 3. 2014.

| Kultura

Za organizaciju "Borine nedelje" 6 miliona dinara

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
490x370-490x370-spomenik-vranje.jpg
Spomenik Bori Stankoviću u Vranju

Na današnjoj sednici Gradskog veća razmatran je, između sotalog, predlog Književne zajednice „Borisav Stanković“ o finansiranju manifestacije „Borina nedelja“.

Kako je za Južne vesti rekla većnica za kulturu Nela Dimitrijević, dogovoreno je da se ovih dana sastanu ona, gradski pravobranilac i Miroslav Cera Mihailović iz Književne zajednice i  dogovore detalji o predstojećoj manifestaciji koja se tradicionalno održava od 23. do 29. marta.

- Videćemo narednih dana kako će se odbijati dogovor. Književna zajednica traži 6 miliona dinara, međutim tu su i neka ranija dugovanja, ali to nije precizirano. U svakom slučaju, razgovaraćemo narednih dana i precizirati detalje oko organizacije - kaže Nela Dimitrijević.

Sa druge strane, Miroslav Cera mihailović kaže da je reč o finansijskom planu manifestacije koji je dostavljen i Ministarstvu kulture i da poznavaoci prilika odlično znaju koliko treba para za ovakvu književnu manifestaciju, ali da se svake godine sve radi „pomoću štapa i kanapa“.

- Tu je uračunata organizacija sedmodnevne manifestacije, zatim nagradni fond koji ukupno treba da bude oko 13.000 evra, štampanje knjige dobitnika nagrade i tako dalje... - objašnjava Mihailović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: