Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:22, 30. 6. 2013.

| Kultura

Završen Festival pantomime u Vranju

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
vranje-pantomima.jpg

Međunarodni festival pantomime “P(h)antomfest”, koji se u organizaciji Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih po drugi put dešava u Vranju, završen je sinoć gromkim aplauzom i ovacijama publike.

Poslednjeg dana publika je pratila predstavu “Izuzeci od gravitacije”, koju je izveo svetski poznati pantomimičar Avner Ajzenberg, u prepunoj sali Doma vojske.

Na dvodnevnom festivalu izvedeno je četiri predstava pantomime, dve profesionalne i dve amaterske u kojima glume gluvi i nagluvi glumci.

Nebojša Novković, direktor festivala, kaže za Južne vesti da je prepuna sala Doma vojske relevatni pokazatelj uspeha festivala.

festival pantomime

Prve festivalske večeri, premijerno je izvedena predstava koja je urađena u produkciji festivala „Omnibus Plus“, u režiji glumca i profesionalnog pantomimičara iz Skoplja Trajčeta Gjorgieva, u kojem glume članovi Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih iz Vranja. Publika je imala prilike da pogleda i predstavu “Nas dvoje” koja urađena je u produkciji  teatra iz Bukurešta i “Noć/Romeo i Julija” u kojoj glume članovi Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih iz Kragujevca. 

Održavanje festivala pomogli su Ministarstvo kulture, grad Vranje i ambasada Amerike.

Avner Ajzenber posetio je danas zgarište pozorišta Bora Stanković i izrazio nadanje da će sledeći put igrati u novom teatru.

- Moram priznati da je igranje predstave u Domu vojske sa druge strane za mene jedno veliko iskustvo i oduševljen sam što vojska podržava umetnost -  rekao je Ajzenberg.

Direktorka pozorišta Radmila Đorđević poklonila je u ime ansambla poznatom pantomimičaru monografiju o pozorišu i zidni sat sa spojenim kazajlkama kako je rekla ne slučajno, već sa idejom “da zna de neko misli na njega”.

Pantomimičar je ovu pažnju duhovito prokomentarisao kao dobru ideju da kazaljke uvek budu spojene u vreme ručka.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: