Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:23, 29. 10. 2019.

| Kultura

Završeni “Borini pozorišni dani”, najbolja predstava “Na Drini ćuprija”

Autor:Milica DejanovićIzvor:Južne vesti
Pozorište "Bora Stanković" Vranje
"Na Drini ćuprija" najbolja predstava na ovogodišnjim "Borinim pozorišnim danima"; foto: M. D. /JV

Pobednik “Borinih pozorišnih dana”, prema glasovima publike je predstava “Na Drini Ćuprija”, po romanu Ive Andrića. Režiju za predstavu potpisuje Kokan Mladenović, a izvode je glumci Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

Festival je zatvoren sinoć predstavom Nečista krv Juga Đorđevića i Tijane Grumić, koja je bila i deo trodnevnog programa otvaranja pozorišta.

Na skali od 1 do 5, predstava Na Drini Ćuprija dobila je ocenu publike 4,84 i proglašena je najboljom predstavom na 39. “Borinim pozorišnim danima”, u konkurenciji sa još 6 predstava, koliko je izvedeno od početka do kraja festivala.

Nešto manje glasova dobio je Molijerov Tartif rađen u koprodukciji novosadskog Srpskog narodnog pozorišta i Narodnog pozorišta iz Sombora i predstava je ocenjena sa 4,72.

Sve predstave na ovogodišnjem festivalu Bori u čast, kaže direktor pozorišta Nenad Jović, ocenjene su iznad četvorke.

Na festivalu su još izvedene i predstave Zašto je poludeo gospodin R Jugoslovenskog dramskog pozorišta, M. I. R. A. Bitef teatra i Rodoljupci Narodnog pozorišta u Beogradu.

Zadovoljan sam iz više razloga ovogodišnjim festivalom. Mi ovo radimo zbog publike, a publika je zadovoljna, sala je rasprodata brzo, nemamo nijedan razlog da ne budemo zadovoljni. Mislim da smo imali, rasprodali bismo još tri sale - kaže Jović.

Kako je ranije rečeno, repertoar festivala ove godine bio je sastavljan od najboljih pozorišnih ostvarenja u zemlji. Glavnim programom bilo je obuhvaćeno 6 predstava, a prateći deo programa bio je sastavljen od dečijih predstava, monodrame Zorana Karajića Bog te mazo u režiji Tome Kuruzovića, stend-ap komediju Najgori do sada Marka Nikolića i izložbu fotografija svih "Koštana" koje su igrane u Narodnom pozorištu u Beogradu, od prve izvedbe do danas.

Podsetimo, najstariji pozorišni festival na jugu Srbije “Borini pozorišni dani” otvoren je 23. oktobra, u zgradi obnovljenog vranjskog teatra, prvi put nakon 7 godina održavanja na alternativnoj sceni.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: