Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:26, 29. 8. 2011.

| Kultura

Završeni "Stari dani" u Vranju

Autor:J.S.Izvor:Južne vesti
stari dani 01

VRANJE - Nastupom najboljih trubačkih orkestara sa juga Srbije, orkestra Nenada Mladenovića i Ekrema Mamutovića, zatim orkestra RTS-a na čijem čelu je Vlada Panović, uz čiju pratnju su tradicionalnu srpsku muziku izvodili Merima Njegomir, Čeda Marković, Ivana Tasić i Braniimir Stošić Kace, završeni su “Stari Dani”, kulturno-turistička manifestacija koju je ove godine u Vranju pratilo preko 30.000 ljudi.

Za mlađu publiku na završnoj večeri festivala prava poslastica bio je nastup najboljeg srpskog DJ-a  Marka Nastića

Ovogodišnji trud organizatora da se kroz nastupe najvećih muzičkih zvezda na Balkanu sačuva tradicija i duh Vranja u novim vremenima, naišla je na savršen prijem publike. Večernje koncerte svakodnevno je pratilo po nekoliko hiljada ljudi, dok su preteće manifestacije u vidu, književnih večeri, izložbi, etno bazara, salona knjiga  i prezentacije hrane takođe izazvale veliko interesovanje.

Manifestacija je počela prošlog ponedeljka i za nedelju dana na centralnoj bini prodefilovale su sve same muzičke zvezde sa Balkana. 

Koncertni deo manifestacije počeo je u utorak nastupom Kemala Montena, koji je posle 35 godina ponovo pevao pred vranjskom publikom, a kao njegov specijalni gost pojavio se i mladi pevač Dušan Svilar.

Preko pet hiljada ljudi je te večeri uživalo u dvočasovnom nastupu kantautoru iz Sarajeva. Već sutradan, publika je imala prilike da uživa u etno zvuku Biljane Krstić i grupe Bistrik i u spektakularnom koncertu Vlatka Stefanovskog koji je izrazio žaljenje što nije češće svirao u Vranju. 

Kao jedna od najvećih zvezda festivala nastupio je i Masimo Savić, kome je ovo prvi koncert u Vranju. Publika je u subotu uveče uživala u vrhunskom nastupu Masima Savića, ali se činilo da je koncert Vlade Divljana, koji je usledio, bio mnogo posećeniji i bolje prihvaćen od strane publike.

- Po reakciji publike, naših sugrađana, imam utisak da smo uradili pravu stvar, da su nastupi poznatih muzičkih imena bili na najvišem profesionalnom nivou, u skladu sa konceptom manifestacije. To nas podstiče da sledeće godine nastavimo u istom pravcu – rekao je Zoran A Najdić

Svih sedam dana manifestacije su prošli bez i jednog incidenta iako je su bila pojačana dežurstva policije i službe hitne medicinske pomoći.

Ovogodišnja manifestacija koštala četiri miliona dinara, od čega je polovina sredstva izdvojena iz gradskog budžeta, dok je druga polovina novca obezbeđena zahvaljujući mnogobrojnim sponzorima.  

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: