Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Lebane

 • Uhapseni covek ilustracija lisice

  Muškarac iz Lebana uhapšen zbog proganjanja

  Zbog sumnje da je pretio, psovao i lakše povredio svoju poznanicu, niška policija uhapsila je 28-godišnjeg M. M. iz Lebana. Proganjanje, krivično delo za koje se tereti, deo je novog Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, koji je stupio na snagu 1. juna ove godine.

  detaljnije
 • pozoriste sedista foto a.k.

  Gimnazijalci iz Lebana najbolji na Smotri amaterskih pozorišta

  Teatar lebanskih gimnazijalaca osvojio je nagradu za najbolju režiju, a Teodora Srećković za najbolju žensku ulogu u predstavi "Životinjska farma" izvedenoj na Smotri amaterskih pozorišta Srbije u Lebanu.

  detaljnije
 • Maloletnici je tukli na ulici; ilustracija; foto: A. K.

  Nekoliko maloletnika napalo devojčicu u Lebanu

  Maloletna devojčica iz Lebana prijavila je policiji u utorak 25. aprila oko 19 sati da je ispred pekare tuklo nekoliko dece, kažu iz MUP-a. Policija je razgovarala sa njom u prisustvu roditelja, kažu, i radi na tome da utvrdi šta se tog dana dogodilo.

  detaljnije
 • Krao prekidače i brojila u Medveđi; ilustracija; foto: A. K.

  Uhapšen muškarac iz Lebana zbog teške krađe

  Leskovačka policija uhapsila je 61-godišnjaka iz Lebana zbog sumnje da je u toku prošle nedelje u Medveđi obio 3 porodične kuće i ukrao utikače, brojila, prekidače i druge predmete u vrednosti od oko 50.000 dinara. Deo ukradenih predmeta su policajci pronašli i vratili vlasnicima.

  detaljnije
 • Policija

  Žena iz Lebana privedena zbog pretećih poruka

  Zbog sumnje da je tokom marta poslala više uvredljivih i pretećih poruka starijem muškarcu, Leskovačka policija je, kako su saopštili, "lišila slobode 48-godišnju ženu".

  detaljnije
 • Počela izgradnja Centra za dijalizu u Lebanu

  Pacijenti iz Lebana, Bojnika i Medveđe koji boluju od bolesti bubrega, uskoro više neće morati da putuju na dijalizu do Leskovca jer su započeti radovi  na završetku Centra za dijalizu pri Domu zdravlja u Lebanu. Rok za završetak radova je 3 meseca.

  detaljnije
 • Nada; Gustav Klimt, 1907-1908.

  Izložba Gustava Klimta u Vranju

  U Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju, povodom 155 godina od rođenja velikog umetnika Gustava Klimta, otvorena je  putujuća izložba posvećena preteči moderne. Izložba u Vranju biće otvorena 3 nedelje, nakon čega će i Lebane biti domaćin ove postavke.

  detaljnije
 • ucesnici marsa u centru prokuplja 2 foto lj.m.

  Oko 40 učesnika marša u čast junacima Topličkog ustanka

  Devet sati je trajao marš dug 34 kilometra od sela Obilić u Bojniku do Prokuplja koji je, u čast junacima Topličkog ustanka, povodom stogodišnjice organizovalo Društvo “Stazama slavnih predaka“.

  (2) detaljnije
 • goran janjić

  Bivši predsednik Opštine Lebane "nabacio" funkciju ženi

  Agencija za borbu protiv korupcije proglasila je krivim bivšeg predsednika Opštine Lebane Gorana Janjića, jer je, dok je bio na toj funkciji, predložio svoju suprugu za člana Školskog odbora “Gimnazije” u ovom mestu.

  (1) detaljnije
 • Justiniana-Prima,-3D,-foto-J.COsin

  Dron i 3D animacija oživljavaju Caričin grad

  Iako je otkriven pre više od jednog veka, za Caričin grad, poznat kao Justiniana Prima, jedan od najznačajnijih vizantijskih gradova u unutrašnjosti Balkanskog poluostrva, sa impozantnim mozaicima i brojnim bazilikama, mnogi u Srbiji nisu ni čuli jer se na njegovom uređenju do sada nije učinilo mnogo toga. 

  detaljnije
 • Poseta ambasadora

  Povrće i smrznuta riba iz Lebana za Indoneziju?

  Lebane bi uskoro moglo da se izvozi povrće i smrznutu ribu u Indoneziju, rečeno je prilikom nedavne posete ambasadora Indonezije Harija Kondou tom gradu. Kondou je tom prilikom izrazio zainteresovanost te zemlje da uspostavi saradnju sa nekadašnjim tekstilnim centrom i najavio moguće investicije u oblasti privrede, poljoprivrede i turizma u tom gradu.

  (2) detaljnije
 • Fabrika u Lebanu

  Funkcioneri u Lebanu čiste fabriku i čekaju turskog investitora

  Turski investitori će otvoriti fabriku štofova u Lebanu na prostorijama nekadašnjeg “Eksporteksa”, a o kojoj se kompaniji tačno radi, biće poznato 22. decembra, kada će biti doneta konačna odluka, potvrđeno je Južnim vestima u kancelariji ministra za trgovinu, turizam i telekomunikaciju Rasima Ljajića.

  (1) detaljnije
 • Policijski automobil

  Mesecima se seksualno iživljavali nad ometenom devojčicom

  Šestorica muškaraca iz nekoliko sela u okolini Lebana su uhapšena zbog sumnje da su obljubili 11-godišnje dete, a da su neki to ponavljali mesecima. Slučaj je otkriven tek kad su meštani odlučili da sve prijave policiji.

  (2) detaljnije
 • Južna Morava izlivanje Grdelica foto D.M.

  Izlila se Južna Morava, u prekidu put Leskovac - Bojnik

  Južna Morava se izlila u popodnevnim časovima u Grdelici, a kritična je i Kozaračka reka koja je na jednom delu poplavila kuću sagrađenu skoro na samoj reci. Izlio se i kanal u Pridvorici, pa je prekinut saobraćaj na putu Leskovac - Bojnik.

  detaljnije
 • knjizara

  Ministar kulture: Za godinu dana većina gradova imaće knjižaru

  Kako bi se obogatila književna ponuda i u manjim opštinama i gradovima, a meštani dobili šansu za zaposlenje, Ministarstvo kulture, prema najavama ministra Vladana Vukosavljevića, pokreće akciju “Knjižara u svakom gradu”.

  (3) detaljnije
 • Pusta-reka-foto-Evropski-progres

  "Evropski progres" pomaže zaštitu od poplava, proizvodnju, zapošljavanje

  Radovi na slivu Puste reke kod Bojnika, osnivanje preduzeća "Radanska ruža" u Lebanu za zaposlenje žena iz marginalizovnaih grupa, poboljšanje proizvodnje voća i donacije za vranjske preduzetnike projekti su na jugu koje finansiraju EU u Vlada Švajcarske.

  detaljnije
 • Saobraćajci

  "Presretači" kontrolišu brzinu na putevima

  Saobraćajna policija će, do kraja avgusta, intenzivnije kontrolisati vozače na putevima u Srbiji. Kako su saopštili, kontrolisaće brzinu kretanja vozila, vezivanje sigurnosnih pojaseva, a zaustavljeni vozači biće alkotestirani.  

  (5) detaljnije
 • policija-ilustracija-Kosta-JUZNE-VESTI-(2).JPG

  Uhapšen razbojnik iz okoline Lebana

  Zbog sumnje da je tokom jula i avgusta obio 3 kuće iz kojih je ukrao robu vrednu od oko 100.000 dinara, ali i zbog ilegalnog posedovanja oružja, policija je uhapsila 40-godišnjeg muškarca iz okoline Lebana.

  detaljnije
 • nesreća-kod-lebana-udes-foto-d.m..jpg

  Uhapšen vozač koji je izazvao nesreću kod Leskovca

  Leskovačka policija je posle 2 dana od nesreće, potvrdila da je uhapšen vozač "opel korse“ osumnjičen da je, vozeći pijan, udario u prikolicu traktora čiji je vozač nastradao 15. avgusta kod sela Ždeglovo, na putu Leskovac - Lebane.

  detaljnije
 • izgradnja-bedema-u-bojniku-na-pustoj-reci-foto-eu-progres.jpg

  Počeli radovi na zaštiti od poplava na Pustoj reci

  Zbog neuređenog korita Puste reke, ova leva pritoka Južne Morave se često izlivala i ugrožavala stanovništvo Bojnika, Lebana i Prokuplja, što će biti sprečeno izgradnjom pregrada. Radovi će biti završeni do kraja godine.

  detaljnije