Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Lebane

 • Justiniana-Prima,-3D,-foto-J.COsin

  Dron i 3D animacija oživljavaju Caričin grad

  Iako je otkriven pre više od jednog veka, za Caričin grad, poznat kao Justiniana Prima, jedan od najznačajnijih vizantijskih gradova u unutrašnjosti Balkanskog poluostrva, sa impozantnim mozaicima i brojnim bazilikama, mnogi u Srbiji nisu ni čuli jer se na njegovom uređenju do sada nije učinilo mnogo toga. 

  detaljnije
 • Poseta ambasadora

  Povrće i smrznuta riba iz Lebana za Indoneziju?

  Lebane bi uskoro moglo da se izvozi povrće i smrznutu ribu u Indoneziju, rečeno je prilikom nedavne posete ambasadora Indonezije Harija Kondou tom gradu. Kondou je tom prilikom izrazio zainteresovanost te zemlje da uspostavi saradnju sa nekadašnjim tekstilnim centrom i najavio moguće investicije u oblasti privrede, poljoprivrede i turizma u tom gradu.

  detaljnije
 • Fabrika u Lebanu

  Funkcioneri u Lebanu čiste fabriku i čekaju turskog investitora

  Turski investitori će otvoriti fabriku štofova u Lebanu na prostorijama nekadašnjeg “Eksporteksa”, a o kojoj se kompaniji tačno radi, biće poznato 22. decembra, kada će biti doneta konačna odluka, potvrđeno je Južnim vestima u kancelariji ministra za trgovinu, turizam i telekomunikaciju Rasima Ljajića.

  detaljnije
 • Policijski automobil

  Mesecima se seksualno iživljavali nad ometenom devojčicom

  Šestorica muškaraca iz nekoliko sela u okolini Lebana su uhapšena zbog sumnje da su obljubili 11-godišnje dete, a da su neki to ponavljali mesecima. Slučaj je otkriven tek kad su meštani odlučili da sve prijave policiji.

  detaljnije
 • Južna Morava izlivanje Grdelica foto D.M.

  Izlila se Južna Morava, u prekidu put Leskovac - Bojnik

  Južna Morava se izlila u popodnevnim časovima u Grdelici, a kritična je i Kozaračka reka koja je na jednom delu poplavila kuću sagrađenu skoro na samoj reci. Izlio se i kanal u Pridvorici, pa je prekinut saobraćaj na putu Leskovac - Bojnik.

  detaljnije
 • knjizara

  Ministar kulture: Za godinu dana većina gradova imaće knjižaru

  Kako bi se obogatila književna ponuda i u manjim opštinama i gradovima, a meštani dobili šansu za zaposlenje, Ministarstvo kulture, prema najavama ministra Vladana Vukosavljevića, pokreće akciju “Knjižara u svakom gradu”.

  detaljnije
 • Pusta-reka-foto-Evropski-progres

  "Evropski progres" pomaže zaštitu od poplava, proizvodnju, zapošljavanje

  Radovi na slivu Puste reke kod Bojnika, osnivanje preduzeća "Radanska ruža" u Lebanu za zaposlenje žena iz marginalizovnaih grupa, poboljšanje proizvodnje voća i donacije za vranjske preduzetnike projekti su na jugu koje finansiraju EU u Vlada Švajcarske.

  detaljnije
 • Saobraćajci

  "Presretači" kontrolišu brzinu na putevima

  Saobraćajna policija će, do kraja avgusta, intenzivnije kontrolisati vozače na putevima u Srbiji. Kako su saopštili, kontrolisaće brzinu kretanja vozila, vezivanje sigurnosnih pojaseva, a zaustavljeni vozači biće alkotestirani.  

  detaljnije
 • policija-ilustracija-Kosta-JUZNE-VESTI-(2).JPG

  Uhapšen razbojnik iz okoline Lebana

  Zbog sumnje da je tokom jula i avgusta obio 3 kuće iz kojih je ukrao robu vrednu od oko 100.000 dinara, ali i zbog ilegalnog posedovanja oružja, policija je uhapsila 40-godišnjeg muškarca iz okoline Lebana.

  detaljnije
 • nesreća-kod-lebana-udes-foto-d.m..jpg

  Uhapšen vozač koji je izazvao nesreću kod Leskovca

  Leskovačka policija je posle 2 dana od nesreće, potvrdila da je uhapšen vozač "opel korse“ osumnjičen da je, vozeći pijan, udario u prikolicu traktora čiji je vozač nastradao 15. avgusta kod sela Ždeglovo, na putu Leskovac - Lebane.

  detaljnije
 • izgradnja-bedema-u-bojniku-na-pustoj-reci-foto-eu-progres.jpg

  Počeli radovi na zaštiti od poplava na Pustoj reci

  Zbog neuređenog korita Puste reke, ova leva pritoka Južne Morave se često izlivala i ugrožavala stanovništvo Bojnika, Lebana i Prokuplja, što će biti sprečeno izgradnjom pregrada. Radovi će biti završeni do kraja godine.

  detaljnije
 • Policija-Ilustracija-Kosta.JPG

  Na Fejsbuku najavio ubistva, pa sugrađanina izbo nožem

  Nakon svađe i tuče u lebanskom kafiću, 20-godišnji mladić izbo je nožem svog vršnjaka. Navodno je par sati ranije je svoju nameru, kao i novu pretnju, objavio i na svom Fejsbuk profilu. Povređeni mladić nije životno ugrožen.

  detaljnije
 • eu progres

  Evropska podrška za 21 preduzetnicu sa juga

  Kako bi pokrenula ili poboljšala svoj biznis, 21 preduzetnica iz nerazvijenih opština Topličkog, Jablaničkog, Pčinjskog, Pirotskog i Nišavskog okruga dobila je nedavno pomoć u opremi preko konkursa razvojnog programa Evropski progres.

  detaljnije
 • odbornici-skupstine-lebane-foto-d.m.-juzne-vesti.jpg

  Nova vlast u Lebanu smenila sve direktore bivše vlasti

  I pored upozorenja državnog vrha da ne sme biti partijskog zapošljavanja, odbornici lebanske Skupštine smenili su u četvrtak sve direktore javnih preduzeća i ustanova iz prethodne vlasti i na njihova mesta imenovali nove v.d. direktore.

  detaljnije
 • eu progres

  Podrška malim preduzećima pokreće privredu

  I dok su u zemljama Evropske unije mikro, mala i srednja preduzeća stub ekonomije i razvoja, u Srbiji se, iako čine većinski deo privrede, često bore za opstanak. Zato razvojni program EU Progres kroz bespovratnu pomoć preduzećima na jugu zemlje želi da razvije ovaj sektor.

  detaljnije
 • oik-lebane.jpg
  Izbori 2016

  Produženo glasanje za 1 sat zbog zaključane kancelarije

  Nakon što nisu uspeli da na vreme pronađu ključ i otključaju sudsku kancelariju u kojoj je smešteno najbrojnije biračko mesto u Lebanu, glasanje će trajati sat vremena duže, kažu iz Opštinske izborne komisije.

  detaljnije
 • emilija slika

  "Emotivni dnevnik" u niškoj galeriji "Art 55"

  Izložba slika Emilije Jordanov Todorović pod nazivom „Emotivni dnevnik“ biće otvorena večeras u 19 sati u galeriji “Art 55” u Nišu.

  detaljnije
 • 240x0-Zoran-Ilic-Predsednik-opstine-Lebane.jpg

  Napadnut bivši predsednik Opštine Lebane

  Nepoznati muškarac napao je večeras bivšeg predsednika Opštine Lebane Zorana Ilića. Kako saznaju "Južne vesti", napadač je Ilića presreo i udario šipkom u glavu. Lekari kažu da se radi o lakšim povredama.

  detaljnije
 • policija

  Pretukli ga palicama i opljačkali

  Dvojicu Leskovčana uhapila je policija jer su palicama pretukli muškarca iz Lebana, a zatim ga i opljačkali.

  detaljnije
 • Lebane.jpg

  Sud i Opština u Lebanu 2 dana bez grejanja

  Zbog kvara na dotrajaloj kotlarnici zaposleni u Opštini i Osnovnom sudu već 2 dana na radnim mestima sede u jaknama i kaputima. Ipak, kažu zaposleni, hladnoća ne utiče na rad sa strankama i sudske procese.

  detaljnije