Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:45, 10. 4. 2018.

| Politika

Aktivista "Ne davimo BGD": U Nišu me napao novinar Pinkove "Kontravizije"

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
lazovićnedavimobgd-m.z.
Postaje "vruće" na niškim protestima; Foto: M.Z.

Jedan od vodećih ljudi organizacije “Ne davimo Beograd” Radomir Lazović tvrdi da ga je u Nišu na današnjem protestu napao novinar emisije “Kontravizija” TV Pinka. Lazović navodi da je Pinkov novinar pokušao da mu otme telefon. Reakciju TV Pink novinari Južnih vesti nisu uspeli da dobiju, jer se u ovoj kući niko nije smatrao nadležnim da komentariše ovaj događaj.

Aktivista Lazović objašnjava da je novinarska ekipa "Kontravizije" na današnjem protestu u Nišu snimala starije ljude kako bi ih montiranjem odgovora ismevali.

Ono što se ovde desilo je da su oni za potrebe emisije "Kontravizija" snimali starije ljude koje bi sekli da ismevaju, tražili te kao takozvane smešne odgovore. Ja sam to snimao kada me je njihov novinar napao, pokušao da mi otme telefon. Ja sam se odbranio, nisam mu dao mi uzme telefon i onda smo se obratili policiji - kaže Lazović.

On navodi da Pinku nije prvi put da organizuje provokacije, provokatore i incidente na protestima, kao i da se njima to već dešavalo u Beogradu.

Sve tumači kao dokaz da su niški protesti za aerodrom postali nacionalno značajni i predviđa da je ovo početak “posebnog medijskog tretmana Nišlija”.

Niški protest je jako bitan, Nišlijama će se desiti sličan medijski tretman koji se dešavao "Ne davimo Beograd". Srećom, imamo jedni druge i treba da se podržavamo. Treba da učimo jedni od drugih. Sigurno će ići i napad na ljude koji su to organizovali, lični napadi, najbezočniji koji su mogući. Nišlije su, čini mi se, dosta odlučne u odbrani svog grada, tako da mislim da će se tome suprotstaviti - rekao je Lazović.

Šta Pink ima da kaže povodom incidenta u Nišu, novinari Južnih vesti nisu uspeli da saznaju. Novinara su “telefonski šetali” od centrale, preko informativne redakcije, organizacione produkcije do pres službe i niko nije sebe smatrao “nadležnim da komentariše” incident iz Niša. Kada su novinari zatražili direktora Željka Mitrovića, iz Pinka su savetovali su da se pitanja pošalju mejlom. To je učinjeno, ali odgovora još nema.


Pajkić i Kačar u šetnji niškom “Hipi dolinom”

Pre samog početka jutrošnjeg protesta, Nišlije su imale priliku da vide “neobično društvo” u Ulici Generala Tranijea. Voditelj emisije "Kontravizija" Lav Grigorije Pajkić, po sunčanom jutru, šetao je sa gradskim većnikom Branislavom Kačarom, koji je nedavno izašao iz zatvora, gde je bio zbog sumnje na korupciju.

Videli smo ih u Hipi dolini i čuli da Kačar objašnjava Pajkiću situaciju oko aerodroma - kaže jedan Nišlija.

Zajedno sa njima bili su i novinar i kamerman, akteri snimka incidenta sa Lazovićem.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • P. V.

    15:09 // 4. 5. 2018.

    Kakve veze ima ,,Ne davimo Beograd'' sa onim Nišlijama koji se protive ideji da niški aerodrom i dalje bude vlasništvo Grada Niša, osim što ih spaja jedan zajednički cilj: smena ovih koji su sada na vlasti a da dođu oni koji su u našem sećanju ostali po masovnoj mega pljački građana i državnih resursa?

  • Miroslav Stankovic

    08:12 // 28. 4. 2018.

    Ovo sa aerodromom u Nišu, pa sa korupcijom u Požegi, sileđžijstvu sa ''Vranj-skim'' i naravno sa cirkusom u Beogradu(Savamala, Fontana, Jelka i BGD na vodi) pokazuje svu aroganciju vučićeve vlasti u kojoj se gaze osnovna ljudska prava. Međutim,ako se nastavi sa protestima, neće pomoći. Zato oni koji protestvuju treba da stvori Front otpora, iz koga će nastati prava opozicija.
    Srećno nam bilo.

  • Ljubivoje Slavković

    13:41 // 12. 4. 2018.

    najbolje da ste obojica ostali u BGD pa se tamo tucite.Niste nam bili potrebni ni jedan ni drugi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: