Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:52, 26. 5. 2023.

| Politika

Autobusi sa Kosova u Nišu i vozači koji govore albanski - voze hranu za Beograd [video]

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
Kosovski autobusi9; foto: JV-Nikola Đukić
Autobusi puni hrane iz Studentskog centra Niš; foto: JV-Nikola Đukić

Na Bulevaru Medijana u Nišu, kod DIS-a, parkirano je 8 autobusa sa kosovskim registracijama, čiji vozači govore albanski jezik, a na pitanja novinara koga i gde voze - kažu turiste za Grčku. Ipak, njihovi autobusi imaju natpise "Nišavski okrug", puni su hrane iz Studentskog centra u Nišu, a u autobusima imaju mapu Beograda.

Kosovski autobusi7; foto: JV-Nikola Đukić Novinari sa terena Ljubica Jocić i Nikola Đukić javljaju da ima 8 autobusa iz Prištine prevoznika "Barileva Turist" na kojima piše "Nišavski okrug Bulevar kralja Aleksandra", a parkirani su preko puta DIS-a.

Javljaju i da se iz kamiona niškog Studentskog centra prenose kutije sa hranom u te autobuse, ali niko od njih ne želi da razgovara sa novinarima.

Imam 460 dana rata, 28 godina službe imam. Dala mi država. Za šta? 21 godinu am u službi, 1996 sam počeo u Prištini da radim i? Šta? Zastavnik sam prve klase. Zašto sam bio tamo? Ne bih ponovo ratovao jer sam izdan, a ne zato što ne volim svoju zemlju. Ovo je dno dna, ovo je sramota - vojno lice komentariše 8 autobusa kosovskih registracija.

Kosovski autobusi5; foto: JV-Ljubica Jocić Prolaznici se takođe čude i pitaju zbog čega su autobusi iz Prištine angažovani za prevoz naprednjaka.

Ako može neko da objasni ovo, situaciju na Kosovu i autobusi iz Prištine, evo ja sam glup, oni su pametni pa neka objasne to - poručuje jedan od prolaznika.

Vozači autobusa ne govore srpski jezik, prvo nisu hteli da razgovaraju sa novinarima, a onda kratko na engleskom jeziku rekli da ne idu za Beograd već da voze turiste u Grčku.

U autobusima ipak imaju mapu Beograda, a na ovoj lokaciji počelo je i okupljanje naprednjaka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zamajavanje naroda

    16:52 // 26. 5. 2023.

    Dok oni prave festu u BG albanska policija zauzima zgrade opstina u sredinama sa srpskom vecinom. Nasi politicari dole su na nagovor vodje odbili izbore i izgubili upravljanje opstinama. Vodja dize vojsku u pripravnost i salje je na administrativnu liniju (koju ne sme da predje) a onda mole NATO da KFOR nesto preuzme. Ocekuje vodjinu izjavu veceras da Srpski narod na KIM ne sme niko da maltretira.

  • ime

    16:33 // 26. 5. 2023.

    Danas je Niš ekološki mnogo čistiji grad jer su otišli za Beograd

  • milangale

    16:20 // 26. 5. 2023.

    Albanci grade po Nišu, albanski autobusi, albanski vozači, a u njima naši sugrađani. Kako je počelo, uskoro će javni gradski prevoz u Nišu da rade i albanski prevoznici. Koliko da nas navikavaju da je Niš grad u Albaniji. Jadni smo i bedni smo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: