Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:35, 17. 10. 2017.

| Politika

Banđur dobio opomenu pred isključenje iz SNS

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
1280x0-bandjur-sns-velika-infobiro
Banđur ponovo na klupi za kaženjene naprednjake; foto: Arhiva/Infobiro

Dugogodišnji funkcioner Srpske napredne stranke i zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur, dobio je opomenu pred isključenje iz stranke, kako on kaže, jer je “opozicionim listovima i glasilima slao podatke iz stranke”. Međutim, poverenik niškog SNS Zvezdan Milovanović, kaže da “žuti karton” za Banđura nema veze sa njegovom saradnjom sa medijima, već da ga je dobio jer krši stranačku disciplinu.

Da je jednom nogom na izlaznim vratima iz SNS-a Banđur je, kako sam kaže, saznao na sednici Gradskog odbora u petak, na kojoj se pored toga, govorilo i o izboru za direktore javnih preduzeća u Nišu.

On kaže da mu je ovu odluku lično saopštio Milovanović, kao i da je rekao da je ovlašćen od strane Izvršnog odbora da ga lično isključi iz stranke ukoliko “nastavi da javno ili na neki drugi način istupa protiv interesa stranke”.

Zatražio sam papir, tj. rešenje Izvršnog odbora, na šta je poverenik odgovorio da ce stići kasnije preko Gradskog odbora. Pitao sam o kakvim se stranačkim podacima radi, jer ja ne posedujem bilo kakve stranačke podatke, niti dolazim u dodir sa istim, pa nisam ni mogao bilo kome da ih prenesem. Od tada, bez uspeha pokušavam da stupim u kontakt sa predsednikom Izvršnog odbora, gospodinom Darkom Glišićem, da proverim o čemu se radi - priča Banđur.

Milovanović mu je navodno rekao da ga stranka kažnjava jer sarađuje sa opozicionim listovima i glasilima, a Banđur sumnja da je glavni problem zapravo njegova kritika pojedinih kandidata za direktore iz njegove stranke, koji po njemu, nisu ispunjavali uslove za to.

Partijski funkcioner možda može i da bira kome će da da izjavu, javni funkcioner, a zamenik gradonačelnika to jeste, ne može da deli medije na pozicione i opozicione. Umesto da budem pohvaljen za razotkrivanje kandidata sa protivpravno pribavljenom diplomom i falš potvrdama na konkursu za direktore javnih preduzeća, i ukazivanje na propuste u radu Komisije za izbor direktora javnih preduzeća, mene kažnjavaju! Sa ciljem da me ućutka, neko želi da me uplaši mogućim isključenjem iz stranke - kaže Banđur.

Inače, Banđur je prvi funkcioner i predstavnik Gradskog veća koji je govorio o problemima u radu Komisije za izbor direktora niških javnih preduzeća, kao i kandidatima za koje su stizale primedbe da imaju lažne diplome ili ne ispunjavaju uslove za direktorske funkcije.


Milovanović: Nije zbog medija

800x600-milovanovic-JV Pravila su pravila; foto: JV arhivaZa poverenika niškog SNS Zvezdana Milovanovića su opomene funkcionerima SNS, pa makar oni bili i zamenik gradonačelnika, unutarstranačka pitanja i ne bi trebalo da brinu medije i javnost.

Ipak, na tvrdnje Banđura da je kažnjen, jer je sarađivao sa medijima, Milovanović odgovara da to nije tačno.

Ne, nego zato što krši stranačku disciplinu, a to je stvar za svaku stranku. Pripadnost stranci samo po sebi podrazumeva stranačku disciplinu i pokoravanje nekom stavu. On kao nezavisni političar može da deluje kako hoće, kao član SNS može da deluje samo onako kako se odluči na stranačkim organima - rekao je Milovanović.

On nije precizirao koje to odluke Banđur nije ispoštovao, ali je naglasio da njegovo kažnjavanje nema veze sa njegovim medijskim nastupima.

Podsetimo, ovo nije prvi put da Banđur bude kažnjen nakon što je u medijima kritikovao pojedine javne funkcionere i njihove odluke. Tako je pre nekoliko godina dok je bio gradski većnik, nakon kritike rada direktora Vodovoda Dejana Andrejevića i direktorke Objedinjene naplate Jelene Stojanović u emisiji “15 minuta”, odlukom Gradskog veća ostao bez nadzora nad tim preduzećima.

On je u emsiji njih pozvao da podnesu ostavke, a na prvoj narednoj sednici Veća sužen mu je resor.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lavlover

    18:10 // 19. 10. 2017.

    Ovo sa novim direktorima je dobra stvar ali ima još posla u gradu. Građani moraju da vide napredak. Čistiji grad, uredniji, bolje puteve i ulice.

  • Milivoj

    18:07 // 19. 10. 2017.

    Banđur je 100% u pravu. Sada da se počisti Pantelej i Direkcija za prevoz pa da grad malo prodiše.

  • mile

    10:33 // 18. 10. 2017.

    Od kada postoje u Nisu samo se svadjaju i bore za fotelje a neznas koje gori od goreg, bezobrazniji od bezobraznijeg, uskoro cete svi da od naroda dobijete opomenu pred iskljucenje!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: