Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:06, 18. 6. 2019.

| Politika

Banđur tužio Baneta Jovanovića zbog povrede časti i ugleda

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Miloš Banđur
Tvrdi da je sve što je Jovanović izneo neistina i pokušaj da se on diskredituje, foto: Arhiva JV / P. Blagojević

Zato što je odbornik grupe "Niš, moj grad" Branislav Jovanović porast korupcije i kriminala u Nišu povezao sa zamenikom gradonačelnika Milošem Banđurom i tražio njegovu smenu kao odgovornog za takvo stanje, Banđur je pokrenuo privatnu tužbu protiv Jovanovića i tvrdi da je sve što je opozicioni odbornik izneo neistina. Pozvao ga je i na poligrafsko testiranje.

Pre nedelju dana je Jovanović označio Banđura kao glavnog "krivca" u gradu za korupciju. Između ostalog je rekao da je zamenik gradonačelnika Niša odgovoran za štelovanje tendera u niškom javnom sektoru, malverzacije i sporne nabavke službenih kola. Pred zasedanje niške Skupštine je napomenuo i da će tražiti Banđurovu smenu.

Tim povodom oglasio se zamenik gradonačelnika, koji tvrdi da je sve što je Jovanović izneo u vezi sa njegovim učešćem u izvršnoj vlasti - skup neistinitih konstrukcija sa ciljem da se on diskredituje u široj javnosti.

S obzirom da isključujem svaku mogućnost da su neistine izrečene u zabuni ili zabludi, već sa jasnom namerom da povredi čast, ugled i nanese štetu, protiv Branislava Jovanovića podneo sam privatnu krivičnu tužbu pred Osnovnim sudom u Nišu - saopštio je Banđur.

Osim toga, odbornika Jovanovića je pozvao da se po svim optužbama koje je izneo obojica testiraju na poligrafu. Banđur dodaje da Jovanović sam može da izabere nezavisnu i referentnu ustanovu za to, ali da rezultati testa obavezno budu dostupni javnosti.

Kaže i da će obeštećenje koje bude dobio uplatiti u humanitarne svrhe, jer kaže da je istina jedini cilj tužbe.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dalibor Č

    09:01 // 19. 6. 2019.

    Ovo je van pameti sta citam, ovo sto pisu ovi malogradjani je uzas, toliko neznanja,gluposti, sokiran sam. Pa svi vi zajebno i jos 100.000 vas NE ZNATE I NE MOZETE da uradite to sto je Milos Bandjur uradio za ovaj grad.!

    • bojan

      13:12 // 19. 6. 2019.

      Hahahahahahahaaaaaa ....

    • Bole

      15:04 // 19. 6. 2019.

      ajde bre,navedi jedan primer.Šta je to dotični konkretno uradio za Grad Niš? Podržao limuna?podržao Mukicu?podržao Ivicu?
      Da ja tebi nešto kažem,jedini krivac za propast Gorice je dotični manipulator.

  • Срба

    01:08 // 19. 6. 2019.

    Политичари, част, углед..... лол.

  • RAZUM

    23:14 // 18. 6. 2019.

    M.Bandjur je knjiski primer, kako korupcija funkcionise u okviru lokalne vlasti, gde on posebno koristi medijsku zastitu, kao pripadnik lgbt populacije, tako da je jadno da takav covek se predstavlja nislijom, a nije odavde i do ovog grada mu je stalo, kao nekome iz Nisa do Kikinde( svaka cast vojvodjanima, nije nista licno, cisto poredjenje).

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: