Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:51, 11. 1. 2019.

| Politika

Bane Jovanović: Ja predstavljam Đilasa u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
bane jovanović
Novi lider opozicije?; Foto: E.M.

Iako se spekulisalo da je poznati niški političar Branislav Jovanović postao lokalni koordinator Saveza za Srbiju, on kaže da to nije tačno, da do sada nije prisustvovao nijednom sastanku ovog Saveza, ali da jeste dogovorio sa Draganom Đilasom da bude njegov predstavnik u Nišu, kao i da pomogne u formiranju stranke. Tvrdi da ih spajaju uspesi iz prošlosti.

Dragan Đilas je jedan od lidera i osnivača Saveza za Srbiju na republičkom nivou. Bez stranke je od kada je napustio DS, a i sam je nekoliko puta najavljivao da će formirati svoju političku opciju.

To bi trebalo da se ozvaniči u narednim mesecima, a zajednički jezik u Nišu je izgleda našao sa Banetom Jovanovićem, koji je, kako sam kaže, takođe bez stranačkog angažmana već 6 godina. Jovanović tvrdi da je Đilasov predstavnik u Nišu, a dogovor sa bivšim gradonačelnikom Beograda je postignut zbog “istih vrednosti koje dele”.

To je kao u fudbalu - svaki trener voli igrača koji pravi razliku na terenu. I sa takvim ljudima kao što je Đilas delim iste vrednosti i ista razmišljanja, a to su rezultati. Njegovi u Beogradu i moji u Nišu, jer pored Mileta Ilića, neka kaže jedan političar koji je uradio više za ovaj grad, od mene - kaže Jovanović.

Pojašnjava da je i Đilas u vreme dok je bio gradonačelnik Beograda postigao zapažene rezultate, a Jovanović nije propustio priliku da nabroji i neke svoje uspehe.

Obdaništa, mostovi, 9 bulevara, kružni tokovi, ulice, bazeni, klizilaište i tako dalje - nabrajao je Jovanović.

Kaže i da je u vlasti bio 8 godina i da je to samo delić njegovih rezultata, a da je aktuelna vlast u Nišu skoro 8 godina i da su im rezultati, kako kaže, ravni nuli.

Ono što vezuje Đilasa i Jovanovića su i afere koje je, kako kaže Jovanović, aktuelna vlast izmišljala za obojicu.

Afere koje su izmišljane za njega - da je tajkun, sećate se “BusPlus” i tako dalje, od toga nije bilo ništa. Tako pričaju i za mene da imam stanove, lokale. I gde su ti lokali i stanovi? Ja svu imovinu moram da prijavim. Izmišljali su afere da tanjim asfalt. Gde sam istanjio? To može da se izmeri za 5 minuta. Hapsili su me i najduže držali u zatvoru bez optužnice - kaže Jovanović.

Na sve ovo iz Službe za medije Dragana Đilasa kažu da se "on trenutno ne bavi formiranjem stranke i da će o stranci govoriti kada za to dođe vreme". Izjave Jovanovića nije detaljnije komentarisao.

Poslednja politička opcija u kojoj je bio aktivan je Narodni pokret Srbije, koji je vodio Miroslav Aleksić, a koji se priključio Narodnoj stranci Vuka Jeremića. Tvrdi da ni u tom pokretu nije bio član, već je samo pomagao u organizaciji.

Podsetimo, ovaj političar je do sada promenio nekoliko stranka - od SPO do URS, bio je i narodni poslanik, najduže se zadržao na mestu direktora i izvršnog direktora Direkcije za izgradnju grada, a trenutno je odbornik niškog parlamenta u Odborničkoj grupi “Niš, moj grad”.

Detaljniju Jovanovićevu biografiju pogledajte u rubrici “Ko je ko?”.


“Podržavam proteste”

Jovanović tvrdi da sa lokalnim predstavnicima Saveza za Srbiju nije imao do sada nijedan sastanak, ali da će predstavljati Đilasa i u ovom Savezu u Nišu.

I on, kao i SzS, podržava protest u Nišu koji će se održati večeras, na Trgu kralja Milana od 18 sati.

Podržavam proteste. Rezultati vlasti su ravni nuli. Mene interesuje lokal, a zaustavljen je razvoj grada. To se jasno vidi - kaže Jovanović.

Podsetimo, u Nišu Savez sa Srbiju čine lokalni predstavnici Demokratske stranke, Srpskog pokreta Dveri, Narodne stranke, Pokreta Preokret i Udruženih sindikata “Sloga”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Borko

    15:35 // 13. 1. 2019.

    Banana je došao na vlast u Nišu 1996/97 godine. Kako je izgledala industrija u Nišu tada? Koliko je bilo niških banaka tada u Nišu? Pod čijom vlašću je došlo do uništavanja srpske privrede i rasprodaja fabrika u EI, MIN,... pa onda Nitex, PIK Niš, Vulkan, Žitopek,... (Dinkić, Đelić, Vlahović, Drašković, Koštunica, Dačić ,Vulin, Šešelj, Vučić,...). A onda su doveli ove za koje seckamo žice za 250 e

    • misko

      16:15 // 13. 1. 2019.

      Tih godina je niška industrija postojala samo na papiru, doduše išlo se na 'posao' ali se gotovo ništa nije radilo. Industriju su uništili komunjare osamdesetih ,pa socijalisti i radikali devedesetih. Niške banke su tada bile dobar vic.
      Bane se tih godina šlepovao uz Živkovića, koga u Nišu ne vole ne zato što se obogatio ili ne od politike,već zato što je govorio narodu istinu u oči, a istina boli

  • Aleksandar

    10:54 // 13. 1. 2019.

    Ono cega se pametan stidi budala se ponosi.

  • Vladimir Ilic Lenjin

    18:40 // 12. 1. 2019.

    Jos jedan razlog da se uzmemo svi u pamet i ispraznimo ovu zemlju. Kao Sirijci i Etiopljani lepo kolektivno svi na granice sa jedan ranac na ledjima a ovde nek se preletaci i politicari sami sa sobom dele i placaju porez i konacno kao virus ubiju svog domacina - drzavu. Treba nam Arsenije Carnojevic da povede preko da ne idemo stihijski svako za sebe.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: