Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:00, 21. 8. 2022.

| Politika

Bane Jovanović: Smeniti one koji predlažu poskupljenja u Nišu

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
bane jovanović
Traži smene; Foto: M. Z.

Niški odbornik Branislav Jovanović traži smenu nadzornog odbora u JKP “Naisus“ zbog predloga da voda i kanalizacija u Nišu poskupe 30 posto. Jedan od lidera grupe “Niš, moj grad” navodi da rukovodstvo Vodovoda nema osećaj za realnost jer se ne povećavaju plate i penzije, a oni traže novo, u nizu poskupljenja.

Još jedno poskupljenje u Nišu izazvalo je reakcije građana, ali i opozicije. Niški odbornik Branislav Jovanović nije samo protiv poskupljenja već zahteva i smenu onih koji su to predložili.

Zaslepljeni ste bahatošću i ne vidite kako živimo. Zbog tako neozbiljnog i neodgovornog pristupa, tražimo smenu onih koji bi da udare Nišlijama po džepu, kao da je malo što je pre toga ove godine poskupelo grejanje, parking, odvoženje smeća, gradski prevoz, zapravo sve usluge javno komunalnih preduzeća. Što je mnogo, mnogo je - kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije “Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša.

On kaže da je najveći odraz javašluka koji vlada u gradu činjenica da ni posle 11 godina iste lokalne vlasti Vodovod nije uspeo da postavi vodomere i preuzme vodovodni sistem Vrelo.

Jovanović kaže da je za vreme prethodne lokalne vlasti ovaj vodovodni sistem izgrađen kao kapitalna investicija, a tada su četiri sela dobila pijaću vodu. To su, kako kaže, Vrelo, Paligrace, Velepolje i Gornja Trnava.

Lepo izgleda to vaše vozikanje karavanima po Nišu i okolini i slikanje za javnost. Ali, gospodo iz vlasti, bavljenje politikom nije slikanje, to je mukotrpan posao. U tome se mi razlikujemo što o vama govore samo fotografije bez pokrića, a za nas govore izgrađene ulice, objekti i dela koja se vide na svakom koraku - zaključuje Jovanović.

Podsetimo, predlog poskupljenja dao je Nadzorni odbor Vodovoda, a treba da ga potvrdi i Gradsko veće.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    18:02 // 22. 8. 2022.

    Najveci problem kod Baneta je taj sto ume da kritikuje odlicno ali kad treba da se radi .... to je "mukotrpan posao" a ukoliko nema interesa u tome, onda je jos mukotrpniji. Za jedno je u pravu. Imali su daleko bolje rezultate od ovih ali kad se sve sumira, sabere, podeli, oduzme, ovaj grad je u zadnjih 20 godina dobio NISTA! Kako trenutno stvari stoje, Slobina je drzava bila Diznilend

  • Spasoje

    15:43 // 22. 8. 2022.

    Au, vidis li Bandjure diko nasa, glavni borce za pravdu, kontroloru vlasti, sta se desava sa ovog tvog kandidata istoricara u vodovod. Uso u kohabitaciju sa svim retrogradnim snagama i puni svoje i ko zna cije dzepove. A ti, crvenis i gutas knedle. Brzo ga menjaj ako se ti jos pitas.

    • Smuk II

      19:39 // 22. 8. 2022.

      @Spasoje : Misliš da Bandžur zna za sram ? Grešiš , grešiš...

  • Uvlakac

    14:43 // 22. 8. 2022.

    Ziveo nam v.d.direktor istoricar, tehnicka direktorica HTZ ovka, savetnik sa srednju skolu i zavrsen fakultet u Srbiji dok je on bio u inostranstvu, glavni mutivodic nabavljac i ostali njima bliski. Samo vi trosite, a povecacemo cenu pa neka nislije placaju. Mora da se uvede red, da se zna ko placa a ko trosi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: