Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:00, 1. 9. 2022.

| Politika

Bane Jovanović: Umesto akva-parka izgraditi i obnoviti hotele u Niškoj Banji

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
Branislav Jovanović
Jovanović pita zašto se gradska vlast ne bavi krizom koju je za zimu najavio Vučić; foto: Koalicija "Niš, moj grad"

Izgradnju akva-parka na Loznom kalemu odbornik koalicije “Niš, moj grad” Branislav Jovanović opisuje kao pogrešnu investiciju. Smatra da je umesto toga trebalo izgraditi nove hotele u Niškoj Banji i forsirati zdravstveni turizam, kao i da je samo trebalo proširiti mali akva-park u kupališnom kompleksu “Čaira”.

Jovanović kaže da gradska vlast Nišlijama nudi kupanje umesto velikih investicija i novih radnih mesta. Pita zašto Grad nije našao investitora, nego će izgradnju akva-parka platiti parama iz budžeta svi građani Niša.

Gradski čelnici obeležili su dve godine vlasti u Nišu. U izveštaju su rekli kako nam “cvetaju ruže” u gradu i sve to lepo zvuči, ali na delu imamo veliku pogrešnu investiciju, akva-park u Niškoj Banji, koji će skupo koštati građane. To je najveća pojedinačna infrastrukturna investicija, čija vrednost radova iznosi milijardu i 700 miliona dinara i sve to na uštrb gradskog budžeta - navodi on.

akva park niš Smatra da će akva-park skupo koštati građane; foto: Koalicija "Niš, moj grad"Veruje da bi fokus trebalo da bude na zdravstvenom turizmu i lečilištima Niške Banje, kao i da bi trebalo da se tamo prošire, obnove i izgrade hoteli, dok za akva-park ističe da neće biti profitabilan.

U okviru akva-parka planiraju i izgradnju restorana i drugih sadržaja, a u samoj Niškoj Banji imamo društvene kafane i hotele koji su propali - kaže Jovanović.

Napominje da u kupališnom kompleksu “Čaira” postoje zelene površine koje su slobodne i da je tu mogao da se dogradi postojeći mali akva-park.

Mada, imamo akva-parkove i bazene koji su otvoreni i oko Niša, u Svrljigu, Knjaževcu, Doljevcu, zato smatramo da bacate novac u prazno umesto da se bavite kapitalnim projektima - zaključuje Jovanović.

Pita i zašto se gradska vlast ne bavi krizom koju je za zimu najavio predsednik države.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mića

    13:40 // 2. 9. 2022.

    Bane samo da ljudi prođu bulevarom Mašinsko naselje da vide kako si ti to uradio sve će im biti jasno.
    Isreno dokle god nam je takva opozicija iz praveka , neće se ništa promeniti.

  • Vojislav

    12:12 // 2. 9. 2022.

    Nis je veliki grad i potreban mu je jedan takav vodeni park.Niska Banja je devastirana i treba puno uloziti u hotele i dodatne tematske parkove ali joj nikako ne bi odgovarao vodeni park jer bi to poremetilo mir posetilaca banje koji su tu dosli prvo zbog zdravlja a posle i zbog odmora.Bolje je napraviti par manjih bazrna sa termalnom vodom.Vodeni park treba da privuce drugaciju vrstu turista.

  • Boško

    09:23 // 2. 9. 2022.

    Aqua park je prevaziđeno.Sada kada svako mesto ima takvu vrstu bazena,ovo je samo nova pljačka nas građana..Gradonačelnica kaže da u Medoševcu ne može da se stavi asfalt u jednoj maloj ulici,jer nema para iako je sve pripremljeno za asfaltiranje,a 17 miliona eura za akva park može.Čak i predsednik Vučić je negativno komentarisao trošenje tih para.najveći akva park B.Topola 5 mil.
    eura.Ovo je krađ

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: