Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:09, 14. 11. 2019.

| Politika

Jovanović tvrdi da se Turcima ustupa Konjički klub "Čegar", u klubu kažu da je Bane "nešto načuo"

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Konjički klub Čegar
Nesporazum ili sakrivanje informacija?; foto: JV/J.A.

Dok zamenik šefa odborničke grupe Niš moj grad Branislav Jovanović tvrdi da je saznao da će Konjički klub Čegar preuzeti investitor iz Turske, direktor ovog niškog kluba Vladeta Veljović tvrdi da je Jovanović “nešto načuo”, te da je to “nešto malo istine”. On pojašnjava da je kontakt sa Turcima postojao, ali ne o preuzimanju kluba, već zemljišta na Gradskom polju, a sve u cilju istraživanja ovog kulturnog dobra.

Opozicionar tvrdi da je od predstavnika državnih organa iz Niša čuo da je sačinjen dokument, skriveno od očiju javnosti i obavijen velom tajne. U njemu navodno piše da se turskom investitoru ustupa konjički klub kod Niške Banje, Svoja saznanja Jovanović planira da potkrepi i dokumentima koje je, kaže, tražio. Branislav Jovanović Pretenduje na status uzbunjivača; foto: JV

Sačinjen je i ugovor i on se trenutno nalazi kod Direkcije za imovinu Republike Srbije. Ja tvrdim i apelujem na državne organe da reaguju i da spreče ovakvo štetočinsko delovanje, ovakve pravne poslove - kaže Jovanović.

Osnovni problem oko eventualne prodaje je što je zemljište na kome se nalazi Klub za konjički sport Čegar - gradsko.

Pitam gradonačelnika šta je preduzeo da spreči ovakve štetočinske poslove, jer se radi o gradskom građevinskom zemljištu? Ono nije dodeljeno za biznis, nego je dato za sport. Da li se sport tamo obavlja? Mislim da je grad zaobiđen i umesto da se sprovede to sve da se uradi transparentno, da se sprovede tender, da od toga grad ima koristi, da uveća budžet, to se radi obavijeno velom tajni, ja sam to slučajno saznao u jednoj instituciji i obaveštavam javnost da to spreči - apeluje Jovanović.

Vladeta Veljović Konjički klub Čegar Veljović negira ikakvu vezu Turaka i samog Konjičkog kluba Čegar; foto: JV/J.A.Ipak, direktor kluba Vladeta Veljović ističe da bilo kakve priče o Turcima nemaju nikakve veze sa delom kluba smeštenim kod Niške Banje. Jedini kontakt sa predstavnicima Turske bio je vezan za istraživanje Gradskog polja. Ipak, i on je bio nezvaničan i bez ikakvih konkretnih planova, dogovora ili obećanja.

Nešto je načuo. Prvi put da je nešto malo od istine rekao. Pošto grad Niš nije sposoban da ga istraži i da ga pusti u funkciju, neka ga Turci istraže. Bili su neki razgovori. To je kulturno dobro Republike Srbije, tu ne sme ništa da se gradi. Ali zašto? Pa treba da se istraži da se vidi kakvo je to kulturno dobro, a ne znaš šta je ispod njega. Ako jeste da se što pre istraži, da znamo na čemu smo - priča Veljović.

Inače, Branislav Jovanović je istakao da je tražio dokument kojim se potvrđuje posao između “turskog biznismena” i Konjičkog kluba Čegar, a da će, ukoliko ga i dobije, tražiti status uzbunjivača.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    21:56 // 16. 11. 2019.

    Neka Bane objasni, kako je i na kome zemljištu (koja mu je bila predviđena namena) "nastao" "Merkator" u njegovo vreme, pa onda neka "krene dalje"!!

  • Djunta

    08:09 // 16. 11. 2019.

    Veljovicu u penziju!Da se vratis onim vozom koji te doneo u Nis,pa si u zavicaj filozofiraj i pruzaj podrsku vlasti!

  • Zlobnik

    12:21 // 15. 11. 2019.

    Jeste Gradsko polje arheološko nalazište ali će ga ova vlast prodati kao gradjevinsko zemljište . Najlepše mesto u Nišu - za gradnju "velelepnih" zgrada...
    Pa , zar ne zatrpaše mnoge ranohrišćanske bazilike na istočnom kraku Koridora 10 ,te neće da zatrpaju i starorimske , paganske /mnogobožačke/,
    zaostavštine a i iz doba hrišćanskog cara Konstantina ?
    Prodaja - sad ili nikad tj. pre izbora !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: