Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:17, 18. 12. 2018.

| Politika

Barbara sa "Studija B" tema i odbornika niške Skupštine

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
skupština grada prekid
Barbara unela pometnju; Foto: M. Z.

Autorka lažnog izveštaja sa nedavnog protesta građana u Beogradu i jedna od najpominjanijih ličnosti na društvenim mrežama zadnjih nedelja Barbara Životić, novinarka prorežimskog Studija B, "umešala" se i u raspravu niških odbornika o budžetu. Dok je opozicionar Branislav Jovanović upadice i komentare vlasti ocenjivao opaskom "da čuje Barbaru", odbornica vlasti Dušica Davidović tražila je da se pominjanje Barbare osudi kao nasilje nad ženama.

U uvek vreloj raspravi oko niškog budžeta, česta su izletanja iz teme i vlasti i opozicije. Odbornik grupe “Niš, moj grad” Branislav Jovanović kritikujući optimističan predlog budžeta vladajuće većine, pokazivao je, u svom maniru, isečke iz novina, pa ga je predsednik gradske Skupštine Rade Rajković prekinuo, uz dobacivanja odbornika vlasti.

U verbalnom zanosu i prepirci sa spikerom niškog parlamenta, Bane Jovanović je odgovorio Barbarom, ali ne iz Preverove pesme.

Kao da čujem Barbaru, pustite me, molim vas. Kao da mi ona dolazi, kao zov ptica u noći. Barbara, ti li si? - rekao je Jovanović.

Odbornik Jovanović je dobio opomenu, nastavio je svoju kritiku, čitajući naslove da je Srbija najsiromašnija zemlja u Evropi, pa kako nije želeo da se skloni s govornice, poručio je Radetu Rajkoviću da je “gori nego Barbara”. bane jovanović Neće sa govornice; Foto: M. Z.

Gospodine Jovanoviću, ja vas nisam vređao - odgovorio je Rajković.

Uz reči da je Barbara lepo ime, Jovanović je počeo da recituje, ali je tada sednica prekinuta.


Drugi čin - vlast brani Barbaru

Nakon pauze, Jovanović je ipak dovršio govor. Ali, tada se uskomešala i vlast, pa je imala odloženu reakciju na pominjanje osobe koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nazvao “divnim čeljadem”. Ustala je odbornica vladajuće većine Dušica Davidović i reklamirala povredu poslovnika, rečima da je Jovanović uvredio dostojanstvo Skupštine. dušica davidović Branila Barbaru i tražila da se osudi nasilje; Foto: M. Z.

Pozivam novinare i novinarke koji su u predvorju ove Skupštine da se ograde i da daju svoj kritički komentar na izlaganje gospodina Jovanovića koji je ovde pominjao jednu od novinarki. I ne samo što je ona novinarka, pominjao je u negativnom kontekstu i sve žene i čak je ovde i pevao. Zaista smatram da je neprimereno... tako je, ovo je nasilje, ovo je nasilje prema ženama, ovo je diskriminacija - rekla je Davidovićeva.

Nasilje je Davidovićeva pomenula nekoliko puta, slično kao što je i radnica Studija B Barbara Životić u svom izveštaju o protestima navodila da opozicija poziva na "linč, silovanje, nasilje".

Podsetimo, izveštaj Barbare Životić sa beogradskih protesta, novinarski portal koji demistifukuje lažne vesti Raskrikavanje ocenio je punim laži i neistina, a Barbarin izveštaj prvi je novinski izveštaj i muzički obrađen, što je uradio Sevdah baby, proslavivši ga na društvenim mrežama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dragan

    11:27 // 27. 12. 2018.

    Gospođo Davidović, po,injanje Barbare karakterišete kao "nasilje nad ženama". A nasilje nad celom nacijom koje je ta Vaša Barbara učinila svojim lažnim izveštavanjem mudro prećutkujete. Tipično ženski, kad nema argumenata udri u kuknjavu, plač i lelek... Opasulji se ženska glavo dok ne bude prekasno (ako već nije).

  • antibot

    11:22 // 22. 12. 2018.

    "uvredio dostojanstvo Skupštine" cccc Kako to smesno zvuci iz usta takvih naprednih moralnih velicina.

  • vajs

    17:06 // 19. 12. 2018.

    A nova cena grejanja? To je tema za Skupstinu stanara...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: