Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:37, 12. 4. 2019.

| Politika

Boško Obradović u Nišu: Fašizam stanuje na adresi SNS

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
protest baklje
Baklje uz poziv za put u Beograd; Foto: JV

Niko nije planirao da upadne u nišku Skupštinu, rekao je predsednik Dveri Boško Obradović na protestu u Nišu povodom toga što su se naprednjaci zaključali u gradski parlament, uz dodatak da u delovanju Srpske napredne stranke postoje odlike fašizma. Grupa mladića u 2 navrata je pokušala da prekine Obradovića uz dobacivanja “fašisto” i “lopove”, ali su redari sprečili veći incident.

Niški protest “1 od 5 miliona” pred sutrašnji centralni beogradski opozicioni miting otpočeo je kao i prehodnih 14, uz uobičajenu muziku, red za selfi sa Boškom Obradovićem, ali i uz vidljivo pojačano prisustvo policije.

U redu za slikanje, blizu Obradovića, stajao je i Nišlija u majici sa likom Dimitrija Ljotića, ali je čovek u društvu Obradovića Nišliji sugerisao da zakopča jaknu, što je ovaj i učinio, pa se Ljotić više nije video na niškom protestu.

v-14 Nišlije imale poruku i za sedmu silu; foto: S. Đ.Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović, koji je prvi govorio, tvrdio je da policija ne želi sukobe i da treba da štiti narod.

Ako je ova vlast ozbiljna i ako želi ozbiljno da razgovara sa svojim narodom zbog čega to i ne uradi, zbog čega pravi sprdnju od naše države na svetskom nivou. Danas ulaze u štrajk glađu u 11:55, a u 11.56 se predomislili - rekao je Mijailović.

Nekoliko mladića sa strane počelo je da dobacuje “fašisto, fašisto”, ali su se ubrzo sklonili i ušli u podzemni prolaz “kod konja”. Mijailović ih je nazvao “provokatorima koji su neprijatelji Srbije”.

Govor Obradovića počeo je skandiranjem njegovog imena, ali je on od okupljenih zatražio da nikada više ne kliču nekom političkom lideru. Odgovarajući na optužbe da je fašista, lider Saveza za Srbiju takvu strelicu usmerio je ka vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci. boško obradović Ostao miran na provokacije; Foto: JV

Ako vas interesuje gde stanuje fašizam u Srbiji, onda tražite adresu Srpske napredne stranke. U delovanju Srpska napredne stranke imate sve elemente fašizma: i kult nedodoirljivog vođe i batinaške falange na lokalnim izborima i spregu sa krupnim kapiralom, koji je kompletno zatvorio privredni ekonomski razvoj i život u Srtbiji, da ne možete da radite i dišete, ako niste član SNS-a - naveo je Obradović.

v-8 Policija sprečila veći incident; foto: S. Đ.Grupa mladića prišla je sada sa druge strane improvizovane bine i ponovo dobacivala Obradoviću pokušavajući da priđe lideru SzS. Nekoliko demonstranata je krenulo na njih, ali su redari i policija sprečili fizički kontakt i veći incident.

Ovo je u redu, ovo su već kriminalci iz Doljevca poslati ovde od strane Aleksandra Vučića i SNS i misle da se neko njih plaši. Vi ste smešni - obratio im se Obradović aludirajući na nedavni incident iz Kuršumlije.

Protest se nastavio šetnjom do Ureda, preko Kamenog mosta i pored Banovine, puštale su se i pesme Baje malog Knindže i Beogradskog sindikata, a ispred Tvrđave, onima koji su ostali po kiši, obratila se predsednica niških Dveri Tamara Milenković Kerković podsećajući da je Niš carski grad, uz brojne kritike aktuelnom niškom rukovodstvu.

Demonstranti nisu ni prošli pored gradskog parlamenta koji od 16 sati, od Obradovića i Saveza za Srbiju, čuvaju odbornici Srpske napredne stranke.

Na Tvrđavi su upaljene i baklje, a svi govornici pozivali su građane da sutra krenu za Beograd.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • David

    09:26 // 13. 4. 2019.

    Svi koji su došli da slušaju Obradovića treba da se dobro zamisle da li je to normalno?

    • NIJE NORMALNO

      12:31 // 13. 4. 2019.

      Normalno je da kao predsednik drzave nazoves ljude koji ne misle kao on LJOTICEVCIMA,FASISTIMA,OLOSEM..? E,PA ON NIJE MOJ PREDSEDNIK.

    • nemoj vise ukljucivati mozak

      07:08 // 14. 4. 2019.

      "Srpska deco,ne mučte se dzabe,
      srpska deco,postanite babe."

  • Pera

    09:25 // 13. 4. 2019.

    Jedni se zaključali u gradski parlament jer ne daju da sjašu sa vlasti, ne daju dobre plate i službena kola, šalju žene na ulaze zgrada da ih brane. Nigde više neće naći osim u državnim institucijama da ne znaš da radiš svoj posao a primaš dobru platu za to. A ovi drugi bi da opet zajašu na vlast, kao nekada. A narod je prevaren od obe strane!

  • Ina

    09:25 // 13. 4. 2019.

    Nešto im retko popunjen protest.

    • Nishlija

      14:25 // 13. 4. 2019.

      Verovatno zato sto nemaju 100 autobusa da dovezu svoje "obozavatelje" ispranih mozgova, koji razmiljaju tudjom glavom

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: