Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:02, 5. 7. 2018.

| Politika

Bulatović osporio komisiju koju su formirali naprednjaci

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
darko bulatović
Šta mu bi?; Foto: Vanja Keser/Južne vesti

Iako je svojevremno govorio da mu je Srpska napredna stranka u srcu, gradonačelnik Niša Darko Bulatović kritikovao je za skupštinskom govornicom postojanje Komisije za praćenje rada javnih preduzeća na teritoriji Opštine Medijane, koju je formirala Skupština ove Opštine kojom upravljaju kadrovi SNS, koji su većinom glasova i podržali formiranje sporne Komisije.

Gradonačelnik Bulatović je u brojnim i dugim govorima u dvodnevnom skupštinskom zasedanju govorio i o opštinskim komisijama. Zamerio je opoziciji što pravi i učestvuje u komisijama po opštinama, a sa druge strane, kako je rekao, kritikuje Grad koji nije obezbedio adekvatan prostor za instituciju Zaštitnika građana.

Ovde su vaši potpisi, nije potpis gradonačelnika, pokažite moralnu odgovornost, a ne da se krije, ovde nema mog potpisa, ima vaših potpisa. Ili nemojte da kritikujete na način na koji ste kritikovali. Ako se zalažete da postoji jedno radno telo i smatrate da je to opravdano, onda nemojte da kritikujete Skupštinu grada koje isto formira tako radna tela - rekao je Bulatović pokazujući predlog za formiranje Komisije.

On je tokom izlaganja osporio i ideju i funkciju same Komisije, a to je kontrola rada javnih preduzeća.

Ono što je gradonačelnik prećutao jeste da je sporni Savet ili Komisiju za praćenje rada javnih preduzeća na teritoriji Opštine Medijana formirala upravo njegova Srpska napredna stranka decembra 2017. uz podršku pojedinih odbornika opozicije.

Tako je Medijana dobila 9 novih plaćenih funkcija, pojedinci iz vlasti i opozicije uhlebljenje, a za predsednicu tog tela izabrana je na predlog SNS Olivera Igić, koja je predsedavala komisijom u famoznom procesu izbora direktora niških javnih preduzeća oktobra 2017.

Kritike Bulatovića su tako, iako izrečene u nameri da se "obračuna" sa opozicijom, zapravo bile usmerene ka SNS-u i njihovim kadrovima u Medijani.

Bivši predsednik Opštine Medijana Dragoslav Ćirković, sada odbornik grupe “Niš, moj grad”, replicirajući gradonačelniku, podsetio ga je ko je vlast u najvećoj niškoj opštini.

Vi ste formirali 10 komisija u Medijani, imate većinu, skupštinska tela nisu izvršna vlast. Opozicija ima oko 35% mandata u Medijani, a nemamo nijednu komisiju - navodi Ćirković.

Inače, u spornu komisiju je ušao i deo opozicije, a oni su tada govorili da ulaze u komisiju da bi "kontrolisali SNS".

Sama Komisija je od formiranja sporna, jer Opština Medijana nije osnivač nijednog javnog preduzeća, a želi da ih kontroliše. Takođe, Grad Niš koji je osnivač, već ima svoje telo koje prati rad preduzeća i daje svoje mišljenje i ocene.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Saša todorović

    13:51 // 28. 7. 2018.

    Lako je biti gradonačelnik u gradu gde nemaš ni očevinu ni dedovinu

  • Oscar Pitagor

    22:47 // 5. 7. 2018.

    Прича се да је у златно време ОЗНА-е потезе Партије смео да критикује и коригује једино припадник поменуте организације.

    Данас не знам како је. (Не залазим у катакомбе које контролишу скупине људи познате масама под именом различитих Партија.)

    Ипак, верујем да изданци увенуле ОЗНЕ и даље користе појединце како би контролисали остатке обичних двоножних homo sapiens-a Србије. Отуда извор(све)моћи

  • Aperkat

    18:25 // 5. 7. 2018.

    Neznam za druge gradove,ali ovde SNS ne postoji!Postoje interesne grupe,sastavljene od bivsih radikala,URS-ovaca,prebega iz Demokratske stranke i nekakve Niske price!
    Svima je motiv-uzmi sto vise za sebe,od ove bede sto preostade od Nisa.Lesinari!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: