Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:39, 20. 9. 2012.

| Politika

DS: Gde su izveštaji o zapošljavanju?

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
490x370-DS-logo.jpg

Dan nakon sednice Skupštine Grada niški odbor Demokratske stranke postavlja isto pitanje: “Gde su izveštaji o zapošljavanju?”. Kako kažu ovo pitanje su postavili i na samoj sednici, a obratili su se i zvaničnim putem.

Izveštaja o zapošljavanju još uvek nema. Niške demokrate su na sednici Skupštine Grada pre dva dana tražili na uvid spiskove, kojima je gradonačelnik Niša, kako kažu u DS-u, na prethodnoj sednici “mahao”.

- Mi smo se na vreme pisanim putem obratili predsedniku Skupštine, koji nam je rekao da je taj zahtev prosledio gradonačelniku Niša. Ne vidimo razlog zbog čega to nije dostavljeno jer je na prethodnoj sednici gradonačelnik mahao tim papirom zašto ga nije dostavio odbornicima da se vidi koje najviše zapošljavao u periodu koji je tražio gradonačelnik – kaže Slaviša Dinić, potpredsednik niškog DS-a.

Dinić dodaje da prema informacijama kojima raspolaže Demokratska stranka izveštaji o zapošljavanju pokazuju da su u traženom periodu više zapošljavali direktori iz drugih stranaka, ne iz DS-a, i da je to razlog zbog čega se izveštaji ne prezentuju javnosti.

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Grada Dejan Jovanović kaže da je došlo do “zamene teza”.

- Odbornička grupa DS piše gradonačelniku koji je iz SNS da natera njhove direktore koji ni njima ne polažu račune, da polažu račune novom gradonačelniku, a novi gradonačelnik da da izveštaj njima. Zar nismo malo zamenili teze – pita se Jovanović.

Kako kaže, logičnije je da bilo ko iz odborničke grupše DS pozove direktora koji je iz njihove stranke i zatraži izveštaj o zapošljavnju.

Na tvrdnje da su direktori iz drugih stranka više zapošljavali Jovanović se pita “zašto o tome nisu izveštavali mediji”, nego su, kako kaže, u prvi plan uvek bili direktori iz DS-a.

- Ti direktori iz Demokratske stranke oni su se osećali ni na nebu, ni na zemlji. Nisu polagali račune ni staroj izvršnoj vlasti, a nisu ni nama jer su znali da će da idu sa tih mesta – zaključio je Jovanović.

Podsetimo, od 19. jula, kada je gradonačelnik Niša Zoran Perišić zatražio od direktora izveštaje o zapošljavanju novinari Južnih vesti su više puta pitali prvog čoveka grada kada će spiskovi zaposlenih biti prezentovani javnosti.

Na jednoj od poslednjih sednica Gradskog veća gradonačelnik Perišić je rekao da izveštaji još uvek nisu objavljeni jer mu ih direktori nisu dostavili. Tada je naglasio da ima spisak zaposlenih iz samo dva javna preduzeća.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • petko

    08:56 // 23. 9. 2012.

    Sns direktor, Tapetar, je u Vodovodu već drugog dana mandata krenuo u žestoka zapošljavanja i pored zabrane Veća.
    - 2 hemičara (ima ih u Naissusu najmanje 15)
    - 1 ekonomista (ima ih u Naissusu najmanje 20)

  • Tuturutu

    18:26 // 20. 9. 2012.

    Sta je srtanacki puleni mrda vam sad....!? Nego da se podnese izvestaj URS o 5000 zaposljenih u Distribuciju, Gradski prevoz, Goricu, JKP Medianu i Zdravstvo i da banana objasni kako je ministar zdravlja ucenjuvao koga i kako da odpuste i da zaposle u zdravstvu i kako je ucenjivao ljude zbog posla da se uclane u URS a kontrolusao ih preko svog kadra sa biroa!! A SPS nije nista bolji! Da kazu kako su pretili ljudima ako ne glasaju za njih da nece da budu primljeni za stalno!? Ali to je dobro poznara fora SPS -a jos iz (90) tih....

  • Др аган

    17:54 // 20. 9. 2012.

    Декита треба знати па причати о њему.
    Деки је првенствено хуманитарац(активиста црвеног крста)па тек онда политичар.

    • Др аган

      18:27 // 20. 9. 2012.

      Зашто негативни гласови?Зато што је хуманитарац?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: