Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:23, 25. 10. 2018.

| Politika

DS: Građanima servirana bajka da će se niški aerodrom razvijati kad ga preuzme država

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
Aerodrom
Stanković kaže da su Nišlijama pričane bajke o razvijanju aerodroma; foto: D. P.

To što nema pisane garancije da će Vlada Srbije da razvija niški aerodrom “Konstantin Veliki”, nagnalo je članove Demokratske stranke u Nišu da reaguju uz opasku da su “građani prevareni”, jer im je obećavano da će se ulagati u nišku vazdušnu luku.

Predsednik Gradskog odbora DS u Nišu Miodrag Stanković se pita zašto građanima nije rečena istina.

Zašto im je servirana bajka da će se niški aerodrom i dalje razvijati nakon što se pokloni Državi, da će biti novih ulaganja, novih letova? Kako to da se sada Ministarstvo saobraćaja ograđuje i kaže da Država nema ni obavezu ni plan za ulaganje u niški aerodrom - navodi Stanković.

stanković Stanković optužuje nišku vlast da radi za koncesionare beogradskog aerodroma; foto: DSDakle, dodaje, sva obećanja predstavnika vlasti o ulaganju i razvoju niške vazdušne luke, posle poklanjanja aerodroma su usmena, a garancija nema.

Na sednici Skupštine Grada Niša od pre samo nekoliko meseci, odbornici Demokratske stranke vodili su raspravu sa gradonačelnikom oko aerodroma. Tada smo jasno ukazivali da je odluka koja je trebalo da se donese i za koju su odbornici vladajuće većine glasali, jasno značila poklanjanje niškog aerodroma - navode u DS.

Podsetimo, Niška inicijativa i Narodna stranka nepostojanje pisanog dokaza da će Država ulagati u aerodrom vide kao jasan dokaz da je niška vazdušna luka preuzeta samo zbog interesa koncesionara beogradskog aerodroma i da se obećanja državnog i gradskog vrha mogu okačiti "mačku o rep".

Inače, niški aerodrom je nedavno prešao u vlasništvo Republike i pored negodovanja jednog dela Nišlija i brojnih protesta protiv poklanjanja aerodroma. Krajem septembra Wizz air je saopštio da ukida let za Malme sa niškog aerodroma, što je dovelo do bure u javnosti, na koju su iz Ministarstva saobraćaja reagovali saopštenjem da je to odluka avio-kompanije, te da će Vlada uložiti 180 miliona dinara u "Konstanin Veliki" do kraja 2018. godine.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Saopštenje Demokratske stranke, 25.11.2018. (preuzmi) - 74.50 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislija

    09:06 // 26. 10. 2018.

    Ovi SNSovci se sami razotkrivaju... Vise neznaju ni sta lazu, ali nastavljaju...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: