Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:56, 8. 11. 2018.

| Politika

DS Medijana: Nebojša Kocić da objasni nezakonite radnje u Opštini

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
opstina medijana
DS Medijana pita Kocića zašto krši Zakon o pristupu informacijama od javnog značaja; foto: J. C. M.

Nakon pisanja Južnih vesti o odbijanju Medijane da dostavi podatke o zaposlenima u ovoj Opštini i reakcije Poverenika za informacije od javnog značaja, reagovao je Opštinski odbor Demokratske stranke. Oni traže objašnjenje zbog čega predsednik Medijane Nebojša Kocić krši zakon krijući dokumentaciju.

Opštinski odbor DS Medijana osuđuje "bahatost trenutne vlasti u ovoj opštini" i traže objašnjenje od Kocića zašto krije podatke o zaposlenima, kao i putne naloge službene "škode", koje su novinari tražili zvaničnim zahtevom.

Čelnici Opštine smatraju da za njih ne važe nikakva pravila i da mogu na račun građana da rade šta im je volja. DS Medijana poziva predsednika Opštine Medijana, naprednjaka Nebojšu Kocića, da građanima objasni pisanje medija o nezakonitim radnjama u našoj opštini. Zahvaljujući medijima građani su mogli saznati da Kocić nije dostavio podatke o dvoje zaposlenih u opštini, iako ga na to obavezuje zakon o pristupu informacijama od javnog značaja - navode u DS Medijana.

Podsetimo, sve dosadašnje ugovore o radu članice SNS Mime Živković i funkcionera iste stranke Danijela Arsenkovića, za koje inspekcija utvrdila da su pri Kabinetu predsednika Opštine Nebojše Kocića radili iako nisu ispunjavali kriterijume za te poslove, novinari Južnih vesti su tražili zvaničnim zahtevom za pristup informacijama od javnog značaja.

Kako na njega nije odgovoreno u zakonskom roku, novinari su uputili žalbu Povereniku, koji je najvećoj niškoj opštini dao rok od 3 dana da tražena dokumenta dostavi.

*Nedugo nakon objavljivanja teksta, iz Opštine Medijana stigla su dokumenta u vezi sa dvoje zaposlenih i inspekcijskim nadzorom. Međutim, i dalje iz Medijane ne dostavljaju dokumentaciju vezanu za korišćenje "škode superb", kao i za transfere opštinskog novca.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Saopštenje Demokratske stranke OO Niš, 7. novembar 2018 (preuzmi) - 76.00 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko

    08:06 // 9. 11. 2018.

    Sve će to dovesti u red Srđan Jovković svojim političkim autoritetom. Leteće Šone, Đorđević i još 9 tzv. SNS perjanica iz Medijane.

    • Novi ljudi

      10:36 // 9. 11. 2018.

      Jovković je prvi koji treba da ode jer je čovek apsolutno promašio temu! Ovde je reč o ljudima a ne ličnom interesu koji je njemu imperativ!

    • Autoritet

      10:37 // 9. 11. 2018.

      A što se tiče autoriteta... Ne da ga nema nego on nema ni lični integritet a kamoli politički autoritet!!!

    • raocarani SNS-ovac

      14:25 // 9. 11. 2018.

      Joković, inače preletač, je iste fele kao i ostali. Taj čovek je za poseban članak. Kruže priče od strane članova SNS-a da su ljudi u OO Medijana najkorumpiraniji deo SNS u Nišu. U gradskom odboru se šalimo na taj račun, a često se priča kako je ex-DS u Medijani i SNS u koaliciji u Nišu.

  • Da li čitate...?

    21:26 // 8. 11. 2018.

    Pošto pišete komentare na osnovu teksta, čitate li ovaj zadnji deo (koji je osenčen da se ne vidi) ili ga preskačete?! Pa onda komentarišite!Čitajte!!

    • Naissus

      19:06 // 9. 11. 2018.

      @Da li citate...?

      A citas li ti ovaj normalan tekst (koji nije osencen i vidi se vrlo jasno)?!

    • Čitam naravno...

      23:03 // 9. 11. 2018.

      U tekstu stoji da nisu hteli itd. A dole piše da su nakon toga dali sve kompletno, a i u tekstu piše da su postupili po merama... I?!? Šta je problem?

  • Milovan

    20:21 // 8. 11. 2018.

    Pa ko je kriv!Mikica naravno, veliki mozak....E moj Mikice nikad nisi imao procenu!Ili jesi, mozda ste Sone i ti napravili kombinaciju!

    • Onaj ko zna

      23:32 // 28. 11. 2018.

      Pa jeste, Šone je pre nego da postane predsednik Medijane išao kod Mikice da ga pita šta da radi, i dal da pristane.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: