Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:56, 17. 1. 2018.

| Politika

DS: Niški aerodrom može sve, ali samo ne da ugrozi beogradski

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
Demokratska stranka
I stranke brinu za sudbinu aerodroma; Foto: JV / P. Blagojević

Aerodrom “Konstantin Veliki” u Nišu ne postoji zbog milosti Aleksandra Vučića, već zbog građana trećine Srbije, saopštavaju niške demokrate, odgovarajući na predsednikove tvrdnje da je država “dozvolila” niškoj vazdušnoj luci da se razvija.

Povodom neizvesnosti da li je razvoj niškog Aerodroma ograničen i vezan za koncesioni ugovor za Aerodrom “Nikola Tesla”, niški DS se pita kakva sudbina čeka Aerodrom “Konstantin Veliki” i da li će ugovor Srbije i francuske kompanije Vinci biti transparentan.

Niški aerodrom može sve samo ne da ugrozi veliki beogradski aedrom! Pošto je sama struktura letova sa niškog i sa beogradskog aerodroma različita, DS ponovo otvara pitanje, šta je sa težnjama, željama ali i potrebama ovog dela Srbije, ali i Balkana, sa otvaranjem kargo saobraćaja sa niškog Aerodroma?! Ako ova vlast želi da pokaže dobru volju i da dokaže da ne želi centralizaciju i aerodroma, neka se potrudi da niški Aerodrom ima i kargo saobraćaj - kažu iz DS.

Inače, na Aerodromu “Konstantin Veliki” postoji kargo saobraćaj, a pre više od godinu dana je najavljeno da će iz niške vazdušne luke leteti i Turkish cargo. Pored ovog zahteva, niška Demokratska stranka podseća i na svoju “ulogu” u razvitku niške vazdušne luke.

Razvoj niškog Aerodroma “Konstantin Veliki” predstavlja kontinuitet i napor svih vlasti u Nišu od 1999. godine, dakle, nakon bombardovanja do dana danas, i ima uzlaznu putanju. Pre nekoliko godina, niški aerodrom je ušao u sastav Aerodroma Srbije, voljom vlasti SNS, i o sudbini niškog aerodroma, sada odlučuje se u Beogradu - navode iz DS.

Podsetimo, pre nekoliko dana predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je država dozvolila niškom aerodromu da se razvija na uštrb beogradskog, što su niške organizacije ocenila kao “najgori primer centralizma”. Takođe, predsednik je govorio i o mogućim ograničenjem broja putnika lokalnih aerodroma u budućnosti zbog ugovora sa Francuzima, što su stručnjaci osudili.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ***

    05:27 // 18. 1. 2018.

    Ko zna sta je on obecao Francuzima?Nista nas ne sme iznenaditi.

  • Jason Bourne

    01:54 // 18. 1. 2018.

    U borbi protiv pileceg pamcenja zelim da naglasim samo sledece. Svako preduzece u otvorenoj privredi kakvoj nasa zemlja tezi, treba da se iskljucivo razvija i unapredjuje vodjeno sposobnoscu svojih rukovodecih ljudi koji su nadam se skolovani da iznadju najbolji moguci model funkcionisanja na trzistu. Ko umije njemu dvije, ko ne sme ili nece njemu je izgleda naredjeno ili ba$ ba$ ne ume.

  • Aca

    22:49 // 17. 1. 2018.

    DS niski da savije sipke i da cuti - sto bi nasi stari rekli. Videli smo vas na delu godinama a sad vam ostali sve sami strucnjaci u redovima. Hvala, ali neka hvala biracemo neke druge ljude da nas zastite i od naprednih i od vas

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: